VELIKI USPEH ZA SRPSKI KARTING: Nemanja Neca Jovanović slavio u Jesolu!
Foto: Privatna arhiva

bravo

VELIKI USPEH ZA SRPSKI KARTING: Nemanja Neca Jovanović slavio u Jesolu!

Ostali sportovi -

Posle prilično peripetija što na stazi, ali još više od strane sportskih funkcionera, Nemanja Neca Jovanović na prvoj trci sezone koja se boduje za finalno svetsko takmičenje u kartingu, osvojio je prvo mesto u Sport stil kupu na stazi Jesolo u Italiji.

Trebalo je čitavih pet dana od završene trke da se čelnici takmičenja umilostive i „dogovore“ koje pobednik klase Rotaks mini. Jedno je sigurno vredelo je čekati i dočekati. Najbolji način da se staruje sezone svakako je trijumf u klasi sa novom konkurencijom i novom šasijom.

foto: Privatna arhiva

– Ne bih da komentarišem zašto je čikama bilo potrebno toliko vremena da ustanove kome pripada pehara za prvo mesto na trci u Italiji, ali mogu da kažem kako mi je bilo na stazi. Još jedan uspešan vikend je za nama, a to nam je svakako najvažnije. Bogatiji smo za novo iskustvo. Kako ja tako i moj tim, bez čije pomoći ne bih bio tako konkurentan na stazi. U prvoj trci sam završio na prvom mestu, a u drugoj na drugom mesto i to pre svega zbog kontakta na stazi, zbog čega sam izletao, ali sam uspeo da se vratim. Brzo sam se privikao na novu šasiju Parolin i verujem da ću još bolje voziti kako bude odmicala sezona – rekao je Jovanović.

Sledi kraća pauza, da bi već drugog vikenda aprila, nekako odmah posle Necinog rođendana usledilo novo takmičenje

Kurir sport

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track