Najnovije vesti

NAGRADA ZA SPORTSKE IGRE MLADIH: Kuršumlija darivala najbolje! (FOTO)
Foto: Privatna arhiva

SJAJNO

NAGRADA ZA SPORTSKE IGRE MLADIH: Kuršumlija darivala najbolje! (FOTO)

Ostali sportovi

Sportske igre mladih u Srbiji ove godine žele da nastave sa originalnom pričom i da ulepšavaju detinjstvo dečacima i devojčicama kod Igara koje se održavaju u preko 20 gradova Srbije.

Nedavno je i visoki predstavnik Evropske unije Johanes Han postao ambasador Igara. A predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je deci učesnicima da se bore za pobedu ali i da čestitaju uvek protivniku i kada izgube. Posle Novog Sada gde je zvanično najavljeno da će se Svečano otvaranje Sportskih igara mladih za region održati u Novom Sadu 15. Maja, delegacija SIM Srbije nastavila je sa aktivnostima. Na red je došla poseta Opstini Kuršumlija.

U okviru proglašenja najuspešnijih u sportu opštine Kuršumlija, gosti u Sportskom centru, na dodeli priznanja bili su i predstavnici Sportskih igara mladih Srbije. SIM Srbije su ekipu “Atomski mravi”, koja nastupa u igri između dve vatre, proglasila za pobednike najlepše SIM sportske priče u Srbiji za sezonu 2018. Sa velikim ovacijama, mališani “Atomskih mrava” koji su postali zaštitni znak i brend kako Kuršumlije, tako i Igara u celom region i ovog puta pozdravljeni su od strane prisutnih u dvorani Sportskog centra. Ova nagrada je posebna jer je ovo nagrada za kreativnost, za širenje drugarstva u region, za najbolje transparente koje su nosili na takmičenjima i originalno navijanje. Ona se i po prvi put dodelila i plan je da postane tradicionalna. Nagradu je primio nastavnik i trener ekipe Dušan Keča.

foto: Privatna arhiva

Sportske igre mladih dobile su i specijalno priznanje opštine Kuršumlija, za doprinos razvoja sporta u njihovoj opštini i ukupnu doprinos promociji i razvoju Kuršumlije. SIM Srbije je jedina sportska organizacija koja je dobila priznanje ovog tipa od opštine.

- Pripreme za sezonu 2019. su u velikoj meri u završnoj fazi, svečano otvaranje je 15. maja u Novom Sadu, na centralnom gradskom trgu, sa početkom u 10.00 časova. Posle toga karavan radosti i prijateljstva održaće se u 25 gradova u Srbiji. Poznato je već da je za decu i ove godine sve besplatno, a moći će da se takmiče u 10 sportova. Prošle godine smo u Srbiji i regionu oborili sve rekorde i nadam se da će nam se posrećiti da ova bude ponovo najbolja do sada. U Kuršumliji se uvek osećamo lepo i Igre su za ovaj grad nešto posebno, o čemu se priča cele godine - istakla je predsednica Sportskih igara mladih Srbije, Ivana Jovanović.

Čelni ljudi SIM Srbije dodeli su plakete za uspešnu saradnju predsedniku opštine Radoljubu Vidiću, i predsedniku Saveza za školski sport ovog mesta Nikoli Miljanoviću, kao tehničkim partnerima u organizaciji Karavana radosti i prijateljstva.Predsedniku opštine Kursumlija Radoljub Vidić, je istakao da su Sportske igre mladih’ veliki brend na ovim prostorima I da mu je posebno drago sto deca u Kursumliji sa odusevljenjen cekaju svake godine SIM sportski dan. Vidic je dodao da je zaista odusevljen manifestacijom koja ima za cilj da pobedi drugarstvo.

foto: Privatna arhiva

Ponosan sam I sto me licno deca pitaju maltene svakodnevno kada ce biti SIM igre ove godine kod nas I jos zadovoljniji sto ce Kursumlija I ove godine biti domacin Karavana radosti I prijateljstva.

Zahvalan sam Sportskim igrama mladih’ sto su nasi dugogodistnji partneri I sto su uradili mnogo za decu u nasoj opstini, ali I dali poseban doprinos u razvoju sporta u nasoj sredini – zakljucio je Vidic.

Kurir sport

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...