Najnovije vesti

GOVOR MINISTRA UDOVIČIĆA U SEDIŠTU UN: Poruka omladini celog sveta, predstavljanje uspešne omladinske politike u Srbiji i njene usklađenosti sa globalnim ciljevima za mlade
Foto: promo

MEĐUNARODNI EKOSOK FORUM

GOVOR MINISTRA UDOVIČIĆA U SEDIŠTU UN: Poruka omladini celog sveta, predstavljanje uspešne omladinske politike u Srbiji i njene usklađenosti sa globalnim ciljevima za mlade

Ostali sportovi

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić drugog dana 8. međunarodnog EKOSOK (ECOSOC) foruma mladih u sedištu UN u Njujorku zvanično se obratio se učesnicima skupa u okviru okruglog stola foruma pod nazivom „Investicije u razvoj omladine – finansiranje i drugi načini implementacije“.

Ministar Udovičić poručio je mladima da veruju u sebe, da marljivo rade na ostvarenju svojih snova i da će rezultati doći ukoliko budu uporni.

 

“Mi smo ovde da vas podržimo da svoju energiju i znanje uložite u lični razvoj, ali i u napredak čitavog društva. Mladi bi trebalo da budu u vrhu naših prioriteta, radićemo sa vama i za vas, ali predlažem da ne čekate druge, već da sami kreirate budućnost; jer - vi ste naša budućnost, ali i sadašnjost. Želim vam sav uspeh u napornom radu kako biste stvorili svet u kojem želite da živite!“, rekao je ministar Udovičić.

 

foto: promo

 

Tokom izlaganja, ministar Udovičić je napomenuo da su u Srbiji Nacionalna strategija za mlade u periodu 2015-2025. i Zakon o mladima doneti u partnerstvu sa omladinom i relevantnim institucijama, izvedeni projekti finansijski podržani svake godine od strane Ministarstva omladine i sporta i u potpunosti usaglašeni sa Ciljevima održivog razvoja omladinske Agende 2030. Ujedinjenih nacija.

 

I drugi dan učešća na najvažnijem globalnom omladinskom forumu iskorišćen je za održavanje niza korisnih i konstruktivnih bilateralnih sastanaka sa resornim ministrima iz brojnih zemalja – Portugala, Gane i Trinidada i Tobaga – sa kojima su razmatrani praktični koraci za predstojeće potpisivanje Memoranduma o saradnji u oblastima omladine i sporta, usklađivanju platforme zajedničkih nastupa u radu međunarodnih organizacija, unapređenju saradnje u okviru evropskih i međunarodnih programa za mlade i važnosti sporta za pravilan razvoj i zdrav život omladine.

 

(Kurir.rs, Foto: promo)

 

 

 

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...