BORISLAVA PERIĆ-RANKOVIĆ I DRAGAN RISTIĆ ISPRED SVIH: Paraolimpijski komitet Srbije dodelio priznanja najboljima
Foto: Beta

BORISLAVA PERIĆ-RANKOVIĆ I DRAGAN RISTIĆ ISPRED SVIH: Paraolimpijski komitet Srbije dodelio priznanja najboljima

Ostali sportovi -

Paraolimpijski komitet Srbije dodelio je priznanja stonoteniserki Borislavi Perić Ranković i strelcu Draganu Ristiću kao najboljim paraolimpijcima u 2018. godini.

Za najuspešniji tim u prošloj godini proglašena je reprezentacije Srbije u gađanju vazdušnom puškom u disciplini R5, ležeći stav, klasa SH2 u sastavu Dragan Ristić, Dejan Jokić i Zdravko Savanović, dok je za najboljeg trenera proglašen Nenad Pajić, selektor i glavni trener parastreljačke reprezentacije Srbije.

Predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović istakao je da su srpski paraolimpijci imali velike uspehe tokom prošle godine.

"Godinu za nama obeležili su veliki uspesi paraolimpijaca. Samo na evropskim i svetskim prvenstvima srpski paraolimpijci su u 2018. godini osvojili 22 medalje. Para atletska reprezentacija je na Evropskom prvenstvu u Berlinu postavila novi rekord osvajanjem 13 medalja, što je najuspešniji nastup jedne srpske reprezentacije na evropskim prvenstvima", rekao je Mićović.

Paraolimpijski komitet Srbije posthumno je odlikovao atletičara Miloša Mitića, strelca Sinišu Vidića i stonotenisera Luku Andrašiću.

Kurir sport / Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track