BEOGRAD ĆE BITI CENTAR SVETA: Više od 1.600 studenata dolazi na 12. Univerzitetski sportski turnir BeST (FOTO)
Foto: Kurir sport/BeST

Spektakl u najavi

BEOGRAD ĆE BITI CENTAR SVETA: Više od 1.600 studenata dolazi na 12. Univerzitetski sportski turnir BeST (FOTO)

Ostali sportovi -

Univerzitetski sportski turnir BeST održaće se 12. put u Beogradu.

Tim povodom je u prostorijama sportskog centra "Šumice" održana konferencija za medije.

Pored najave sportskih takmičenja, konferenciji su prisustvovali proslavljeni sportisti Sonja Petrović i Duško Savanović, kao i sportski direktor Univerzitetskog sportskog saveza Beograd Nikola Maljković.

foto: Kurir sport/BeST

Govorilo se o značaju i doprinosu BeSTa za univerzitetski sport, a specijalni gosti su u cilju promocije turnira iznosili lična iskustva o predstojećem studentskom nadmetanju.

"BeST za mene ima posebnu draž jer sam kroz učestvovanje tokom prvih godina turnira imala priliku da se zbližim sa koleginicama. To mi je olakšalo studiranje i pružilo mi priliku da osetim atmosferu studentskog života. Zadovoljstvo je pratiti i promovisati ovakav turnir, koji iz godine u godinu i pored porasta broja učesnika ne gubi na kvalitetu. BeST je odlična šansa za nekadašnje profesionalne sportiste da ostanu u kontaktu sa sportom i pored akademskih obaveza", istakla je reprezentativka Srbije u košarci i osvajačica mnogobrojnih medalja Sonja Petrović.

foto: Kurir sport/BeST

Naš proslavljeni košarkaški reprezentativac Duško Savanović uporedio je organizaciju BeSTa sa organizacijom prošlogodišnjeg F4 Evrolige koji se odigrao u Beogradu.

"Beograd se pokazao kao odlilčan domaćin svih sportskih dešavanja, kako profesionalnih tako i univerzitetskih. Pravi primer za to je BeST koji je već 12 godina zaredom jedan od vodećih univerzitetskih turnira u Evropi."

"BeST je prepoznat od strane gradskog sekreterijata za sport i omladinu kao faktor razvoja turizma i kao takav je veoma bitan za sam grad Beograd", rekao je Nikola Maljković, takođe bivsi učesnik BeSTa, a sada sportski direktor Univerzitetskog sportskog saveza Beograd.

foto: Kurir sport/BeST

Ove godine BeST broji 1600 učesnika iz zemlje i inostranstva, i to sa univerziteta iz Francuske, Španije, Hrvatske, Libana, Alžira, Nemačke i Grčke.

Takmičari će se nadmetati u mnogobrojnim sportovima kao što su fudbal, futsal, košarka, odbojka, rukomet, tenis, stoni tenis, i mnogi drugi.

Turnir se održava u Beogradu, od 16. do 19. maja u SC "Šumice", SC "Žarkovo", Master centru i centru republičkog Zavoda za sport.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track