Najnovije vesti

ATLETIKA OVO NE PAMTI: Rusima 11. put produžena suspenzija zbog dopinga!
Foto: Profimedia Okt 2013

rok tri meseca

ATLETIKA OVO NE PAMTI: Rusima 11. put produžena suspenzija zbog dopinga!

Ostali sportovi

Međunarodna atletska federacija (IAAF) produžila je suspenziju ruskim atletičarima, zbog procena da ta zemlja “nazaduje” u reformama u borbi protiv dopinga.

Rusija ima rok od tri meseca da ubedi IAAF da je dovoljno napredovala, kako bi se njeni sportisti takmičili Svetskom prvenstvu u Kataru koje je na programu od 28. septembra do 6. oktobra.

 

Na sastanku u Monaku, čelnici IAAF su 11. put odlučili da produže suspenziju Rusiji. Šef Radne grupe IAAF za Rusiju Rune Andersen rekao je da će IAAF sačekati kraj istrage o tome da li su ruski zvaničnici obezbedili lažnu medicinsku dokumentaciju kako bi skakaču u vis Danilu Lisenku obezbedili alibi.

 

On je rekao i da je zabrinut jer nije siguran da li suspendovani treneri i dalje rade sa ruskim sportistima.

 

– Ako je tako, to dovodi u pitanje da li je Atletski savez Rusije u mogućnosti da nametne suspenzije za doping i da li su ruski atletičari prihvatili izmene u novoj antidoping kulturi – rekao je on.

 

IAAF je suspendovala Rusiju u novembru 2015. godine zbog rasprostranjenog dopinga njenih atletičara uz podršku i prikrivanje države. Međutim, Rusi su na velikim takmičenjima učestvovalo kao neutralni sportisti uz veoma stroge doping kontrole.

 

Kurir sport / Beta

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...