Srbija protiv Slovenije, Poljske i Južne Koreje
Foto: FONET

Svetsko prvenstvo u rukometu

Srbija protiv Slovenije, Poljske i Južne Koreje

Ostali sportovi -
Protivnici vicešampiona Evrope biće selekcije Slovenije, Poljske, Južne Koreje, Belorusije i Saudisjke Arabije

Muška rukometna reprezentacija Srbije takmičiće se u Grupi C Svetskog prvenstva u Španiji protiv selekcija Slovenije, Poljske, Južne Koreje, Belorusije i Saudisjke Arabije, odlučeno je žrebom u Madridu. Svetsko prvenstvo održaće se od 11. do 27. januara 2013. godine, a utakmice Grupe C igraće se u Saragosi.

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković rekao je da je žreb mogao da bude i bolji i gori, ali da još uvek ne razmišlja o tome jer je usredsređen na Olimpijske igre u Londonu.

"Uvek može i teže i lakše. U principu dosta ujednačene grupe, naša korektna, sa teškim ukrštanjem, jer se udara na domaćina i Hrvate. Sada sam skoncentrisan na Olimpijske igre i tek posle toga razmišljaću o SP. Počinje novi olimpijski ciklus, SP je prvo takmičenje u njemu, videcemo ko će i sa kakvim sastavima igrati", poručio je Vuković iz Kristijanstada, gde Srbija učestvuju na "Skandinavija kupu" .

U Grupi A nalaze se Francuska, Nemačka, Argentina, Tunis, Crna Gora i Brazil. U Grupi B su Danska, Makedonija, Island, Katar, Rusija i Australija, a u Grupi D: Španija, Hrvatska, Mađarska, Alžir, Egipat i Čile.

Plasman u osminu finala obezbediće po četiri najbolje selekcije iz svake grupe, a titulu svetskog prvaka brani reprezentacija Francuske.

Srbija je na prethodnom SP u Švedskoj 2011. godine došla do druge faze takmičenja i na kraju zauzela 10. mesto u ukupnom plasmanu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track