LOZNICA - GRAD SPORT: Podrška za više od 70 klubova!
Foto: T. Ilić

SJAJNE VESTI

LOZNICA - GRAD SPORT: Podrška za više od 70 klubova!

Ostali sportovi -

Grad Loznica za sport iz gradske kase izdvaja više od sto miliona dinara godišnje, a podržava više od 70 sportskih klubova, više nego ijedna lokalna samouprava u ovom delu zapadne Srbije. To je saopšteno na konferenciji za medije u stranačkim prostorijama Gradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS).

Nenad Radić, predsednik Saveta za sport SNS i član Gradskog veća, rekao je da će se sa takvom praksom nastaviti i istakao podatak da u poslednjih pet godina na području Loznice nije prestao da radi nijedan sportski klub, odnosno udruženje. Kako je rečeno Loznica godišnje za sportske klubove i udruženja daje 45 miliona, za rad Ustanove za fizičku kulturu ‘‘Lagator’‘ oko 51 milion dinara, a pored toga sa deset miliona dinara preko podele besplatnih termina u hali ‘‘Lagator’‘pomaže klubovima koji se bave dvoranskim sportovima.

Poslednjih nekoliko godina u hali ‘‘Lagator’‘ bilo je značajnih investicija. Od oktobra prošle godine igra se na novom parketu koji ima sve potrebne sertifikate i ispunjava standarde za odigravanje međunarodnih košarkaških, rukometnih, ili odbojkaških utakmica Ta investicija vredna 11,5 miliona dinara finansirana je iz budžeta grada. U hali su ranije sređene svlačionice, nabavljeni profesionalni koševi, koji imaju FIBA sertifikat kao i profesionalni rukometni golovi, a za ovu godinu planirana je zamena sedišta na tribinama. U godini kada se navršava sto godina otkako se fudbalska lopta zakotrljala u Loznici planirana je izgradnja modernog fudbalskog stadiona sa oko 8.200 mesta na Lagatoru jer je ona jedan od nekoliko gradova Srbije u kojima će biti urađeni stadioni po standardima UEFA 4. Loznica je u poslednje vreme bila domaćin značajnih sportskih događaja kao što su finale Kupa Srbije za košarkašice i prijateljske utakmice u futsalu između reprezentacija Srbije i Irana.

1 / 4 Foto: T. Ilić

Inače, na otvorenom kupalištu Lozničani će 16. jula biti domaćini ’‘Igara bez granica’‘. Učestvovaće četiri do pet ekipa gradova i opština, ali imena ‘‘protivnika’‘ Loznice trenutno nisu poznata. Pobednik prvog turnira, plasiraće se dalje, a najbolja ekipa Srbije ide na finale koje će biti održano najverovatnije u Italiji.

T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track