POČETAK SARADNJE: U Srbiji bolji uslovi za treniranje, nego na Maldivima
Foto: EPA / Krzysztof Swidersk

došli da uče

POČETAK SARADNJE: U Srbiji bolji uslovi za treniranje, nego na Maldivima

Ostali sportovi -

Pomoćnici ministra omladine i sporta Vanje Udovičića, Darko Udovičić i Uroš Pribićević, posetili su mušku odbojkašku reprezentaciju Maldiva, koja boravi u Beogradu i trenira sa sportskim stručnjacima iz Srbije u okviru priprema za Regionalne ostrvske igre (IOIG).

Rezultati uspešnog sastanka ministra Udovičića sa njegovim kolegom sa Maldiva, Ahmedom Malufon, održanog 24. juna, već su vidljivi jer sportisti sa Maldiva prvi put borave u Srbiji, u periodu od 3. do 15. jula.

Na tadašnjem sastanku, ministri Udovičić i Maluf istakli su da je jedan od najvažnijih ciljeva potpisivanje Memoranduma o saradnji u oblastima omladine i sporta, koji će omogućiti razmenu stručne saradnje i konkretne aktivnosti ministarstava na stvaranju nove perspektive mladih i razvoju sistema sporta u obe države.

Boravak reprezentacije Maldiva u Srbiji je početak saradnje Odbojkaškog saveza Srbije i Nacionalnog odbojkaškog saveza Maldiva, koji će se i dalje nastaviti kroz saradnju sportskih stručnjaka i razmenu iskustava.

Kurir sport / Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track