POSTAJEMO JAKI I U SOFTBOLU: Kanađanke igraju za Srbiju! (FOTO)
Foto: Softbol savez Srbije

STIŽU U BEOGRAD

POSTAJEMO JAKI I U SOFTBOLU: Kanađanke igraju za Srbiju! (FOTO)

Ostali sportovi -

Alexandra i Maya Bajčić, baš tako - sa "x" i "y", nove su reprezentativke Srbije u softbolu!

Kanađanke srpskog porekla uskoro će doputovati u Beograd, gde je već počeo proces izdavanja dvojnog državljanstva i pasoša. Sjajne sportistkinje pojačaće najbolji srpski klub Aligejtors, koji će od 18. do 24. avgusta učestvovati na evropskom Kupu pobednika kupova.

- Njihov otac Milan davno je otišao u Vankuver. Majka Elizabet Bajčić je Filipinka i svi imaju kanadske pasoše. Odnedavno, Milan je ponovo dobio srpski pasoš, a pošto su ćerke veliki talenti, njegova je želja bila da zaigraju za Srbiju. Dobijanje naših pasoša je u proceduri, ali na klupskom Kupu pobednika kupova one mogu igrati i s kanadskim pasošem. Imaju 17 godina, Alexandra igra na poziciji pičera, poziciji koja nam inače nedostaje. Maya je odličan udarač i sjajna u odbrani - otkrio nam je Slobodan Đurić, predsednik Softbol saveza Srbije.

Predsednik kluba kluba Aligejtors Đorđe Mitrović ističe da će uz osam naših igračica, kao i već pomenute dve Srpkinje iz Kanade, ekipa u Pragu biti pojačana i sa tri iskusne Čehinje i dve Izraelke. Cilj je biti u osam najboljih u Evropi.

G. A.

Mešovito u Budimpešti: Srbija na Evropskom prvenstvu

U Budimpešti je juče počelo Evropsko prvenstvo u softbolu za seniore, gde Srbija nastupa u mešovitom sastavu. Na spisku su:

MUŠKARCI Milan Đorđević, Dragan Đorđević, Đorđe Mitrović, Maniša Čanak, Nenad Milankov, Nebojša Radonjić, Ognjen Banić, Nikola Mrkalj. ŽENE Jelena Cvetković, Tatjana Stojanov, Marija Jovanović, Nikolina Jerković, Nataša Senderak, Anastasija Miljuš, Brankica Gorunović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track