Najnovije vesti

VRNJAČKA BANJA CENTAR TEKVONDOA: Galebov letnji kamp beleži 25 godina postojanja (FOTO)
Foto: TK Galeb / Stefan Aleksić

PRIPREME

VRNJAČKA BANJA CENTAR TEKVONDOA: Galebov letnji kamp beleži 25 godina postojanja (FOTO)

Ostali sportovi

Četvrt veka postojanja Galebovog letnjeg kampa, koji se ove godine tradicionalno održava u Vrnjačkoj banji od 6. do 20. avgusta, obeležio je rekordan broj učesnika – preko 600 iz čak 29 zemalja i pet različitih kontinenata!

Prema broju učesnika I definitivno kvalitetu takmičara, Galebov letnji kamp najveći je događaj ovog tipa u Evropi, ali i jedan od najvećih u svetu.

Zemlje učesnice: Srbija, Grčka, Kanada, Hrvatska, Mađarska, Francuska, Bosna, Kipar, Iran, Irak, Velika Britanija, Rusija, Švajcarska, Egipat, Austrija, Nemačka, Italija, Rumunija, Bugarska, Norveška, Amerika, Španija, Indija, Argentina, Slovenija, Holandija, Nemačka, Crna gora, Bugarska, Danska.

U naredne dve nedelje, u jednoj od najlepših banja Srbije – u Vrnjačkoj banji okupiće se ne samo srpska elita na čelu sa Milicom Mandić, Tijanom Bogdanović, Vanjom Stanković i ostalima, kao i olimpijski, evropski, svetski, Gran pri, Pan Američki šampioni iz celog sveta.

Kao i proteklih godina, programski deo kreira Dragan Jović, zajedno sa eminentnim trenerima iz Irana Seyedom Kalife i Rezom Imanzade, trenerima najboljeg tima iz Irana sa Azad univerziteta.

Galebov letnji kamp već 25 godina predstavlja razmenu znanja sportista ali pre svega trenera, saradnju brojnih timova. I ove godine dolaze gosti iz Irana, Grčke i drugih zemalja sa kojima TK Galeb ima saradnju razmene sportista već nekoliko godina unazad, i koja ima izuzetan značaj posebno na razvoj mlađih uzrasnih kategorija.

foto: TK Galeb / Stefan Aleksić

Takođe, na ovogodišnjem kampu brojni šampioni pripremaće se za Afričke igre koje počinju za deset dana, ali i Gran pri u Japanu u septemrbu na koji odlazi srpski najjači tim. Narednih nekoliko meseci biće izuzetno naporni budući da takmičari iz celog sveta ulaze u sam finiš “jurenja” bodova za ulazak u top 6 na olimpijskoj listi, koji im omogućava direktan plasman na Olimpijske igre 2020.

foto: TK Galeb / Stefan Aleksić

- Veoma sam ponosan na četvrtinu veka postojanja Galebovog letnjeg kampa. Ove godine smo okupili zaista rekordan broj učesnika I to iz čak 29 zemalja, a činjenica I da među borcima imamo trofejne borce sa svih kontinenata za mene, kao osnivača ovog kampa, predstavlja izuzetnu satisfakciju. Ovo je jedinstven kamp zato što je u isto vreme sjajna prilika za decu da stiču iskustvo, upoznaju nove drugare iz drugih zemalja. Za profesionalne sportiste ovaj kamp predstavlja mesto gde će 2 nedelje imati po nekoliko vrhunskih sparing partnera iste ili slične težinske kategorije, što je u našem sportu od izuzetnog značaja za pripremni period. Ovo je jedini kamp na kome možete naći preko 50 osvajača evropskih, svetskih, olimpijskih, azijskih, afričkih I mnogih drugih medalja, I to u istoj sali – rekao je Dragan Jović, organizator Galebovog letnjeg kampa.

foto: TK Galeb / Stefan Aleksić

-Vrnjačka banja je naše dobro poznato mesto na kome se poslednjih 14 godina okupljamo svakog leta, dok Hotel Zepter ispunjava sve uslove za najbolji trening. Pre toga smo obilazili različita mesta u Srbiji, ali hotel Zepter nam je obezbedio idealne uslove za rad I zato nemamo nameru da menjamo lokaciju. Vrnjačka banja je naš izbor zbog prelepe prirode, ambijenta I pozitivne energije koja se oseća svuda oko nas – dodao je Jović.

kurir.rs / kurir sport 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...