SRPSKI BIATLONCI NA SVETSKOM PRVENSTVU: Rastić 24. na svetu u sprintu, u nedelju nova šansa
Foto: Biatlon savez Srbije

TAKMIČENJE U BELORUSIJI

SRPSKI BIATLONCI NA SVETSKOM PRVENSTVU: Rastić 24. na svetu u sprintu, u nedelju nova šansa

Ostali sportovi -

Biatlonci Srbije nisu ispunili očekivanja prvog takmičarkog dana na Svetskom prvenstvu u Belorusiji.

U petak je, prvi put u istoriji biatlona trčana disciplina super sprint, na stazi od 3km sa četiri gađanja, u obe starosne kategorije.

Damir Rastić, jedini naš senior u Minsku bio je 43. u kvalifikacijama i nije izborio plasman u finale, kao ni ostali naši predstavnici koji su se takmičili u juniorskoj konkurenciji.

Kod devojaka Maida Drndić je bila 46. a Berina Sinanović 49. Obe su imale problema sa gađanjem i to je bio osnovni razlog lošeg plasmana.

Od srpskih juniora najbolji je bio Omar Hodžić, koji je zauzeo 49. mesto. Najboljih 30 takmičara iz kvalifikacija je obezbedilo plasman u finale, tako da

Srbija neće imati predstavnika u finalu ove discipline.

Selektor Srbije Edin Hodžić nije bio zadovoljan postignutim, pogotovo u streljačkom delu biatlona.

Drugog dana takmičenja, u subotu, Damir Rastić je zabeležio dobar rezultat. On je u disciplini sprint, zauzeo 24. mesto a zaostatak za pobednikom trke Timofejem Lapšinom iz Koreje je minut i 16 sekundi.

Imao je danas Rastić samo jedan promašaj, sve što je danas uradio bilo je veoma dobro tako da ni rezultat nije izostao. Zaostatak u sprintu takmičari prenose u sutrašnji disciplinu, poteru, kojom se završava prvenstvo sveta. Pored Lapšina prvak sveta postala je i Jekaterina Glazirina, koja je imala isto vreme kao i drugoplasirana Lusi Čarvatova ali manje promašaja, pa je zlato otišlo u Rusiju.

Srpskim juniorima drugi takmičarski dan na SP u Raubiču, nije doneo bolje rezultate od prethodnog. Nakon super sprinta i u sprintu nismo imali razloga za zadovoljstvo. Kod juniorki Berina Sinanović je bila 51. a Maida Drndić 54. Najbolji junior u Belorusiji bio je Denis Džeković, koji je, uprkos maksimalno učinku na strelištu, na kraju bio 48. Ostali srpski predstavnici bili su: 53. Omar Hodžić, 59. Omer Hodžić i 60. Sabahudin Rastić.

Poslednjeg dana na programu je disciplina potera. Najviše šansi za dobar plasman ima Damir Rastić.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Biatlon savez Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track