Zlatić: Hoću medalju

Strelac optimista

Zlatić: Hoću medalju

Ostali sportovi -
Želim da izbegnem uzbuđenje koje stvara pritisak i što mirnije glave udjem u takmičenje, tako je najbolje u našem sportu, zaključio je Zlatić.

Srpski reprezentativac u streljaštvu Andrija Zlatić na Igrama očekuje plasman u finale u disciplini vazdušni pištolj i nada se borbi za neku od medalja.

"Sudeći po poslednjim nastupima na nekim domaćim takmičenjima i treninzima imam rezultate koji mogu da odvedu do finala, a u finalu i do borbe za medalje", rekao je Zlatić Tanjugu.

On ističe da svaki od osam članova srpskog tima može do najvišeg plasmana.

"Svi mogu, ne samo da iznenade, nego da urade ono što najbolje znaju i dođu do medalje. Slažem se da su dve medalje neki minimum, jer hoćemo da nastavimo kontiniutet, pošto smo pre Pekinga uvek osvajali poneku medalju na Olimpijskim igrama", konstatovao je Zlatić.

Prema njegovim rečima uzbuđenje zbog učešća na najvećoj svetskoj smotri sporta oseća tek ponekad.

"Trudim se da sačuvam hladnokrvnost, da na što bolji način uđem u samo takmičenje. Želim da izbegnem uzbuđenje koje stvara pritisak i što mirnije glave udjem u takmičenje, tako je najbolje u našem sportu", zaključio je Zlatić. Olimpijske igre u Londonu održaće se od 27. jula do 12. avgusta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track