Najnovije vesti

Fetel kažnjen za nepropisno preticanje

Greška šampiona

Fetel kažnjen za nepropisno preticanje

Ostali sportovi
19:18h
Kada se na Fetelovo ukupno vreme doda 20 sekundi kažne dolazi se do toga da je Baton osvojio drugo, Raikonen treće, a Kobajaši četvrto mesto, dok je preostali deo poretka ostao nepromenjen.

Ne propustite...

Alonso prvi u Hofenhajmu

Zbog nedozvoljenog preticanja Džensona Batona aktuelni prvak Formule 1 Sebastijan Fetel kažnjen je sa dodatnih 20 sekundi što ga je sa druge pomerilo na petu poziciju, a što je dovelo do određenih promena i u generalnom plasmanu."Fetel je prilikom preticanja napustio stazu čime je stekao prednost u odnosu na Batona što je kažnjivo u skladu sa članom 20.2 sportskih pravila Svetske automobilske federacije (FIA). Fetel se kažnjava sankcijom "prođi kroz boks" u skladu sa članom 16.3 odnosno biće mu dodatno 20 sekundi na vreme koje je ostvario u trci", piše u objašnjenju direkcije trke.

Kada se na Fetelovo ukupno vreme doda 20 sekundi dolazi se do toga da je Baton osvojio drugo, Raikonen treće, a Kobajaši četvrto mesto, dok je preostali deo poretka ostao nepromenjen.

S obzirom da je umesto 18 bodova koliko dobija drugoplasirani dobio 10 poena za peto mesto i ukupan bodovni saldo mladog Nemca se promenio na ukupno 110 osvojenih bodova što ga je zadržalo na trećem mestu. Ispred njega su Španac Alonso sa 154 i Australijanac Veber sa 120 bodova.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track