SRPKINJE BRANE ZLATO: Odbojkašice Srbije PREGAZILE Italijanke i plasirale se u finale EP!
Foto: EPA

ANKARA

SRPKINJE BRANE ZLATO: Odbojkašice Srbije PREGAZILE Italijanke i plasirale se u finale EP!

Ostali sportovi -

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je danas u polufinalu u Ankari pobedila Italiju sa 3:1 u setovima.

Srbija je do trijumfa protiv Italijanki došla rezultatom 25:22, 25:21, 21:25 i 25:20 za 102 minuta igre.

Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Tijana Bošković sa 22 poena, dok je Brankica Mihajlović upisala 13.

Reprezentaciju Italije predvodila je Paola Egonu sa 26 poena.

Posle lošeg početka prvog seta i zaostatka od četiri poena, ekipa Zorana Terzića podigla je nivo igre i u završnici uspela da dodje do preokreta kojim su došle do vodjstva od 1:0.

Drugi set igrao se u serijama na obe strane, ali je ponovo u finišu seta Srbija bila bolji rival za vodjstvo od 2:0.

Treći set pripao je Italijankama, iako je Srbija bila bolji rival na početku tog perioda, da bi ekipa aktuelnih šampionki sveta i Evrope u četvrtom setu bez većih problema došla do trijumfa.

Srbija će u finalu Evropskog prvenstva sutra od 18.30 protiv boljeg iz duela izmedju Turske i Poljske, dok Italijankama sledi borba za bronzanu medalju od 16.00 s poraženim iz drugog polufinala.

ČETVRTI SET:

Srpske odbojkašice su tokom čitavog seta imali vođstvo. Na momente su Italijanke uspevale da se približe na poen ili dva, ali to je bilo sve od njih. Srpkinje su kada je to bilo najpotrebnije dodavale gas i iskusno privodile meč kraju. Čitav set je tekao baš kao i prva dva, dominacija i kontrola srpskih odbojkašica i slobodno možemo reći, rutinski plasman za naš tim u finale EP.

TOK MEČA:

TREĆI SET:

Odbojkašice Italije uspele su odličnom igrom da ostanu u ovom meču. Imale su Srpkinje kontrolu tokom većeg dela seta, međutim, kada su trebale da prelome meč u svoju korist, došlo je iznenadnog pada u igri što su Italijanke iskoristile i vratile se u set. U finišu seta želja je očigledno bila veća kod Italijanki koje su odličnom odbranom ostale u meču i borbi za finale EP.

DRUGI SET:

Srbija - Italija 25:21!

Odbojkašice Italije su ponovo dosta bolje ušle u ovaj set. Posle lošijeg starta srpske odbojkašice su ponovo pronašle svoju igri u ritam, pa su rezultat potpuno okrenulu u svoju kosrist i stigle do 17:13. Kada se činilo da je sve gotovo, Italijanke su se ponovo vratile. Serijom od 4:0 vraćaju egal i neuzvestost u ovaj meč. Poenterskom klackalicom došlo se do 21:21, a onda su Srpskinje pokazale kvalitet i ponovo kada je to bilo najpotrebnije pokazale svoj kvalilete. napravile veliku seriju i set priveli kraju. Sada nas samo set deli od medalje.

PRVI SET:

Srbija - Italija 25:22!

Prvi set naše odbojkašice su dobile posle drame u finišu. Bolje su u meč ušle Italijanke, ali posle 16:16 naše odbojkašice su promašle svoj ritam i preuzele inicijativu. Međutim, par grešaka doveo je do novog egala u finišu seta, ali serijom od tri brza poena naše odbojkašice dolaze do prednosti od jednog seta.

Nema straha Znam da će one hteti da se osvete za poraz u finalu SP prošle godine, ali to će biti dodatni motiv za nas da odigramo najbolje na prvenstvu, poručila je tehničarka Maja Ognjenović

Srpske odbojkašice danas (16.00, RTS 1) igraju polufinale EP protiv Italije u Ankari. Srbija je aktuelni prvak Evrope, a današnjeg protivnika savladala je i prošle godine u finalu Svetskog prvenstva, u pravom triler meču sa 3:2.

Odbojkašice Srbije su bez poraza na EP, forma im je iz meča u meč sve bolja i ide uzlaznom linijom. Opet, Italija je protivnik za respekt.

- Ne voli to da kažem, ali moram da istaknem da će duel Srbije i Italije u polufinalu biti finale pre finala. Uz dužno poštovanje prema Poljskoj i Turskoj. Naša utakmica sa Italijom biće jača po kvalitetu, samim tim i mnogo neizvesnija. Italijanke su nam dobar i stari poznanik, igrale smo protiv njih ove godine u Ligi nacija. Verujem da ćemo danas prikazati našu najbolju utakmicu - rekla je Maja Ognjenović i dodala:

- Zna se da je kod Italije glavna igračica Egonu, da su im jaki blokeri. Naša forma je u uzlaznoj putanji, iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje. E sad, da li će one želeti da se osvete zbog onog poraza od prošle godine u finalu SP, videćemo... To nam može biti samo dodatni motiv i verujem da će tako i biti.

(Kurir.rs / Aleksandar Radonić / Foto:EPA)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track