ZORAN TERZIĆ: Ovo je bio pakao u kom nikad nismo igrali! Nismo mogli da se čujemo sa ekipom!
Foto: cev.lu

Svaka čast!

ZORAN TERZIĆ: Ovo je bio pakao u kom nikad nismo igrali! Nismo mogli da se čujemo sa ekipom!

Ostali sportovi -

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da je njegova ekipa pokazala da je prava i da je navikla da pobeđuje.

"Ovo je jedna prava ekipa koja u svakom momentu zna šta hoće, koja nikad ne odustaje i uvek će ići na pobedu. Navikla je da pobedjuje i to je dobro", rekao je Terzić posle finala u Ankari.

Srpske odbojkašice su odbranile titulu šampiona Evrope, pobedom u finalu posle pet setova nad Turskom, pred više od 14 hiljada navijača domaće ekipe.

"Da se igralo bilo gde drugo, bilo bi nam malo lakše, dobili bismo drugim rezultatom. Ovo je bio pakao u kom nikad nismo igrali, ni blizu ovakvoj atmosferi. Bukvalno je bilo neverovatno od prvog do poslednjeg zvižduka, bez ikakve komunikacije sa ekipom jer nismo mogli da se čujemo", kazao je Terzić.

Kapiten ekipe Maja Ognjenović je istakla da je ponosna.

"Izizetno sam ponosna na našu ekipu. Čak i kada se činilo da Turska ima meč u svojim rukama, uspele smo hladne glave da se vratimo. Moramo da budemo zadovoljni, o ovome smo sanjali i celo leto radili. Previše je emocija, biće potrebno par dana da se slegnu utisci. Bilo je onako kako smo očekivali, izuzetno neizvesno, puno preokreta. Nije bilo lako igrati u ovakvom ambijentu", navela je Maja Ognjenović.

Odbojkašicama Srbije će sutra u 21.00 biti upriličen svečani doček ispred Skupštine Beograda.

"Ne možemo da dočekamo. To je ono zbog čega treniramo, radimo i pobedjujemo za našu zemlju i narod, za koji znamo kakvu nam energije šalje", rekla je Ognjenovićeva.

Srbija je osvojila ukupno treću titulu šampiona Evrope u ženskoj odbojci.

Naredno Evropsko prvenstvo za odbojkašice održava se za dve godine u Srbiji.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track