ODBOJKAŠI SRBIJE PREGAZILI VICEŠAMPIONA EVROPE: Orlovi u tri seta počistili Nemce! Pobeda za rođendan i premijeru selektora Kovača (FOTO)
Foto: EPA

AKO SE PO JUTRU DAN POZNAJE...

ODBOJKAŠI SRBIJE PREGAZILI VICEŠAMPIONA EVROPE: Orlovi u tri seta počistili Nemce! Pobeda za rođendan i premijeru selektora Kovača (FOTO)

Ostali sportovi -

"Orlovi" su bez većih problema savladali vicešampiona Starog kontinenta Nemačku ubedljivo, rezultatom 3:0 (25:21, 25:17, 25:15) i time nagovestili velike ambicije na ovom šampionatu.

1 / 4 Foto: EPA

Inače, ovo je i prvi zvanični trijumf novog selektora Slobodana Kovača na klupi srpske selekcije. Ovaj trijumf ima i poseban značaj za ''Bobu'', pošto je ostvaren na njegov 52. rođendan.

Očigledno je su igrači maksimalno ozbiljno ušli u današnji duel, verovatno motivisani uspehom ženske reprezentacije koja je pre nekoliko dana odbranila titulu evropskog šampiona.

Što se tiče samog meča, srpski odbojkaši su su od starta dali do znanja viceprvacima Evrope Nemcima da ih zanima samo trijumf u tom duelu, što su na kraju uradili i to lakše nego što se očekivalo. Sve je linije funkcionisale su besprekorno kod naših momaka, tako da će ova pobeda mnogo značiti za nastavak šampionata pre svega na psihološkom stanju.

Najefikasniji u srpskom timu bili su Aleksandar Atanasijević sa 21 i Nemanja Petrić sa 15 poena.

Izabranici Slobodana Kovača sada se sele u Antverpen, a sledeći meč igraju sutra od 18.30 sati protiv Slovačke.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track