VELIKA NAGRADA SINGAPURA: Luis Hamilton juri treći uzastopni trijumf
Foto: Profimedia

BLIZU 6. TITULE

VELIKA NAGRADA SINGAPURA: Luis Hamilton juri treći uzastopni trijumf

Ostali sportovi -

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pokušaće u nedelju treći put uzastopno da pobedi u trci za Veliku nagradu Singapura, kako bi se primakao osvajanju šeste šampionske titule u Formuli 1.

Hamilton je prošle godine sa pol pozicije krenuo na stazi Marina Bej, bez većih problema ostvario je pobedu i uvećao prednost u generalnom plasmanu.

On trenutno ima 63 bodova više od timskog kolege Valterija Botasa, ostvario je osam pobeda u šampionatu, a poslednju u Madjarskoj početkom avgusta.

Kao i prošle godine, vozači mogu da očekuju vrućinu i veliku vlažnost vazduha, a uz to, vlada Singapura izdala je upozorenje zbog zagadjenosti vazduha. "Raspored i klima čine ovaj vikend zahtevnim. Temperatura u garažama može dostići 40 stepeni Celzijusa, ili više, uz veliku vlažnost vazduha. To su teški uslovi za rad i jednako je izazovno i za vozače, ali i za sama vozila", rekao je direktor Mercedesa Toto Volf. Ako Hamilton pobedi u nedelju, primakao bi se osvajanju treće uzastopne šampionske titule, ukupno šeste i prišao bi rekorderu Mihaelu Šumaheru na jednu titulu zaostatka.

foto: EPA/Zoltan Balogh

Vozač Ferarija Šarl Lekler u trku ulazi posle dve uzastopne pobede u sezoni. On je bio najbrži u Belgiji i u Monci za prve dve pobede u karijeri i četvrti je u generalnom plasmanu. Prošle godine je, vozeći za Zauber, zauzeo deveto mesto u Singapuru. "Staza u Singapuru je možda i najteža za nas vozače, zbog vrućine i vlažnog vazduha. Posle dva pozitivna vikenda u Belgiji i Italiji, trka u Singapuru ne izgleda dobro na papiru za nas, zbog krivudave staze, ali daćemo sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat", rekao je Lekler.

Staza u Singapuru je jedna od najtežih za preticanje, pa će u velikoj prednosti biti vozač koji osvoji pol poziciju. U poslednjih 10 godina, osam puta su pobedjivali vozači koji su startovali sa pol pozicije.

foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

Hamilton i vozač Ferarija Sebastijan Fetel su jedina dvojica vozača u ovogodišnjem šampionatu koji su pobedjivali u Singapuru. Fetel u poslednje 22 trke nema pobedu i pao je na peto mesto, sa 115 bodova zaostatka za Hamiltonom.

U petak i subotu voze se tri treninga, kvalifikacije su na programu u subotu od 15 časova, a trka za Veliku nagradu Singapura vozi se u nedelju od 14.10.

kurir.rs / Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track