OLIMPIJSKI ČAS U BORČI: Nadica učila mališane vrednostima sporta
Foto: Olimpijski komitet Srbije

U OŠ "JOVAN RISTIĆ"

OLIMPIJSKI ČAS U BORČI: Nadica učila mališane vrednostima sporta

Ostali sportovi -

Olimpijski čas danas je održan u OŠ „Jovan Ristić“ u Borči. Gost je bila tekvondoka Nadica Božanić, osvajačica srebrne medalje na Olimpijskim igrama mladih u Buneos Ajresu 2018. godine.

Olimpijski čas ima za cilj da učesnike upozna sa olimpijskim vrednostima kao što su fer plej, poštovanje, radost igre, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma.

Kroz veliki broj različitih radionica deca su sticala znanja o istoriji Olimpijskih igara, olimpijskim simbolima i sportovima, kao i znamenitim sportistima – olimpijskim herojima današnjice. Učešće u ovom Olimpijskom času uzela su i deca migranti iz Centra za azil u Krnjači.

Učenici su imali prilike i da se oprobaju u kriketu na radionici koju su vodili treneri Kriket federacije Srbije.

Olimpijski čas otvorio je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković rekavši:

„Vaspitanjem dece putem sporta u kojem ne postoji diskriminacija bilo kakve vrste i u olimpijskom duhu koji podrazumeva obostrano razumevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair play, Olimpijski komitet doprinosi izgradnji stabilnijeg, mirnijeg i zdravijeg društva. Ponosan sam što ćemo danas, pored olimpijskih vrednosti, istaći i neke druge vrline koje čine osnov uspešnog bavljenja sportom, a to su prijateljstvo i razumevanje“.

1 / 7 Foto: Olimpijski komitet Srbije

Prisutne je pozdravio i Sem Fabrici Ambasador i Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji:

„Na ovom času, nećete samo pokazati i testirati vaše sportske sposobnosti, nego ćete i naučiti vrednosti tolerancije i fair play-a, poštovanja drugih i timskog rada. Ove vrednosti su takođe važne u životu. Prihvatajući različite kulture i nove prijatelje stičemo nova znanja, iskustva i širimo vidike. U Evropskoj uniji imamo 28 zemalja, 24 službena i preko 60 manjinskih jezika. Ponosni smo na tu različitost i ona izvlači najbolje iz nas.“

Izvršni direktor Grupe 484, Vladimir Petronijević zahvalio se na gostoprimstvu kolektivu škole i posebno naglasio učenicima:

„Nadam se da će se ovde danas stvoriti neka nova prijateljstva za ceo život“.

Mlada tekvondoka Nadica Božanić imala je prilike da se danas druži i igra sa učenicima kao i da im prenese svoja iskustva i ukaže na važnost bavljenja sportom kao i da ih motiviše da se opredele za aktivno treniranje. U svom obraćanju prisutnima poručila je:

„Velika mi je čast što ću se danas družiti i trenirati sa vama, sigurna sam da se među vama nalazi i neki budući olimpijac“.

Domaćin skupa bio je Mileta Đorović, direktor OŠ „Jovan Ristić“, koji je zajedno sa svojim kolektivom ugostio Olimpijski komitet Srbije, Kriket federaciju Srbije i Grupu 484.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Olimpijski komitet Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track