MINISTAR VANJA UDOVIČIĆ: Trening centar je nova prilika za mlade!
Foto: Kurir

MINISTAR VANJA UDOVIČIĆ: Trening centar je nova prilika za mlade!

Ostali sportovi -

PROKUPLJE - Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je otvorio Trening centar za obuku na CNC koji je u Tehničkoj školi „15. maj“ i koji će omogućiti prrekvalifikacije i neformalno obrazovanje mladih nezaposlenih ljudi. Kako je ovom prilikom naglasio, drago mu je da je ova škola jedna u nizu onih koje prate moderne tekovine.

- Danas pokazujemo da sa timskim radom možemo više. Ovaj centar daje motiv mladim ljudima da ostanu u svom mestu i da formiraju porodicu. Pokazuje da se osnovno i formalno obrazovanje nadograđuju i da je i neformalno obrazovanje prilika da se ljudi uposle- kazao je Udovičić.

foto: Kurir

Trening centar za obuku na CNC mašinama je projekat koji je većim delom finansirao GIZ, uz saradnju sa privatnim preduzećima u Prokuplju, Gradom i školom. U opremanje je ukupno uloženo 133. 000 evra i reč je o najsavremenijoj opremi. Ona će se koristiti za obuku nezaposlenih lica.

- Zahvaljujući GIZ, Gradu Prokuplju i kompanijama iz našeg grada, sa ponosom možemo da kažemo da je škola postala centar neformalnog obrazovanja u ovom kraju. Mi ćemo opravdati poverenje i maksimalno se potruditi da svo znanje prenesemo na polaznike obuke, kao što svakodnevno činimo kroz nastavu sa učenicima- kazala je direktor Tehničke škole „15. maj“ Biljana Milenković.

foto: Kurir

Već je krenula obuka prvih polaznika, jer kako je naglasio gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović, potreba postoji i sasvim je realna.

Otvaranju su prisustvovali i rpedstavnici GIZ, predstavnik ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, direktori prokupačkih škola i nastavnici škole.

B.R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track