Plivači: Polufinala su cilj, a medalja san

Plivači realni

Plivači: Polufinala su cilj, a medalja san

Ostali sportovi -
Pošto ženski deo ekipe ima samo nas dve, ja ću u ime celog tima da kažem da ćemo dati naš maksimum i da ćemo se posvetiti trkama i biti jedni uz druge koliko možemo, rekla je Nađa Higl

Selektor plivačke reprezentacije Srbije Dejan Pejinović rekao je da bi polufinale na Olimpijskim igrama predstavljalo vrhunski uspeh i ocenio je da je u tom sportu, uz atletiku, verovatno najteže osvojiti medalju.

"Tim ove godine ima osmoro ljudi, a prvi put u istoriji nastupa ćemo imati i štafetu (4x100 slobodno). Velike nacije se četiri godine spremaju za Igre i imaju ih u sistemu kao primarno takmičenje. Konkurencija će biti oštra. Svi plasmani u polufinale su vrhunski domet, finale je više od vrhunskog, a medalju u plivanju ne treba komentarisati, jer je pored atletike jedan od najtežih sportova za osvajanje medalje", rekao je Pejinović pred polazak u London.Plivačica Nađa Higl obećala je samo maksimalni napor u nastupu.

"Pošto ženski deo ekipe ima samo nas dve, ja ću u ime celog tima da kažem da ćemo dati naš maksimum i da ćemo se posvetiti trkama i biti jedni uz druge koliko možemo. Videćemo da li će to biti dovoljno za neki uspeh", rekla je Nađa Higl.

Slično je razmišljao i Radovan Siljevski, jedan od plivača koji je znatno kasnije dobio poziv za Igre.

"Ima nas troje koji smo pakovali kofere za odmor, ali na kraju je ispalo da idemo na Olimpijske igre. Neki su spremniji više, a neki manje, ali daćemo sve od sebe, a ostaje da se vidi koliko će se to što damo u bazenu odraziti na rezultat", rekao je Siljevski.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track