Veslači u Londonu ciljaju dva finala

Velsči realni

Veslači u Londonu ciljaju dva finala

Ostali sportovi -
Selektor veslačke reprezentacije Srbije, Nebojša Ilić, rekao je da na Olimpijskim igrama u Londonu od obe posade (četverac i dvojac bez kormilara) očekuje plasman u finale

Selektor veslačke reprezentacije Srbije, Nebojša Ilić, rekao je da na Olimpijskim igrama u Londonu od obe posade (četverac i dvojac bez kormilara) očekuje plasman u finale.

"Obe posade su u ovom trenutku najspremnije ove godine, što je i bio cilj tokom priprema. Želja nam je da nastup u Londonu bude najbolji, a podatak da su obe posade na poslednjem Svetskom kupu bile odlične, zauzele četvrto i šesto mesto, jasno je da su kandidati za finale, a posle je sve otvoreno. Očekujem da maksimalno odrade preostalih nekoliko treninga, koncentrisano uđu u trku i ostvare najbolji rezultat", rekao je Ilić na aerodromu Nikola Tesla, neposredno uoči puta za London.

Goran Jagar je rekao da je četverac odlično odradio pripreme.

"Pripreme u Zagrebu smo odradili na pravi način, spremni smo i idemo sa željom da ostvarimo što bolji rezultat, odnosno da poboljšamo rezultat iz Minhena kada smo na Svetskom kupu bili četvrti", rekao je Jagar koji će nastupti zajedno sa Milošem Vasićem, Miljanom Vukovićem i Radojem Đerićem.

Nikola Stojić, koji će u dvojcu nastupiti sa Nenadom Beđikom, sa optimizmom dočekuje svoje četvrte Olimpijske igre.

""Mlada" smo posada, tek dva i po meseca smo zajedno, trenirali smo dosta dobro, povrede su nas zaobišle i mislim da smo se spremili dobro. Kakav ćemo rezultat ostvariti nezahvalno je prognozirati", rekao je Stojić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track