Klađenje na OI: 1000:1 da će doći NLO!
Foto: Kurir

Maštoviti britanski kladioničari

Klađenje na OI: 1000:1 da će doći NLO!

Ostali sportovi -
Stručnjaci procenjuju da će od 27. jula do 12. avgusta biti uloženo rekordnih 100 miliona funti u opklade

LONDON - Koje su šanse da će NLO biti primećen tokom ceremonije otvaranje Olimpijskih igara u Londonu? Ili da se nosilac baklje saplete dok je prinosi plamenu? Ili vam se više dopada tradicionalna opklada ko će osvojiti zlato u sinhronizovanom plivanju - Rusija ili Španija?

Londonske kladionice nude kvote za gotovo sve, uključujući i svih 26 disciplina na Igrama, od trčanja do mačevanja i od skokova u vodu do fudbala. Stručnjaci procenjuju da će od 27. jula do 12. avgusta biti uloženo rekordnih 100 miliona funti u opklade.

"Pokušavamo da izađemo u susret svačijem ukusu", rekao je portparol kladionice "Vilijam Hil" i pozvao zainteresovane da ih kontaktiraju sa svakom opkladom koja im padne na pamet. Kladionica takođe nudi mogućnost onlajn klađenja za svaku od 182 zemlje koje učestvuju na OI, sa izuzetkom SAD i zemalja u kojima je klađenje zabranjeno.

"Ladbroks", još jedan lanac britanskih kladionica, ponudiće čak 11.000 različitih opklada tokom Igara, uključujući i one da li će Olimpijada prekoračiti budžet, da li će neki britanski takmičar biti uhvaćen kako jede "big mek" i da li će sportisti u Olimpijskom selu ostati bez kondoma.

"Vilijam Hil" ponudio je možda najneobičniju kvotu 1.000 prema 1 da će se leteći tanjir pojaviti iznad Olimpijskog stadiona na otvaranju u petak, prenosi AP.

Među drugim "neobičnijim" ponudama su 250 prema 1 da će svaki tim na 4x400 metara štafeti ispustiti palicu, kao i 33 prema 1 da će živopisni gradonačelnik Londona Boris Džonson slučajno zapaliti svoju kosu na olimpijskoj baklji.Naravno, opklade vezane za vreme su u igri i za sada se kiši daje pola-pola šanse da padne.

"Ladbroks" će takođe platiti 50 dolara na opkladu od jednog dolara da će kiša padati svaki dan i 10 na prema jedan da će štrajk radnika zaustaviti londonski metro. Ali, upozorava američka agencija, kocka i opklade nisu samo zabava.

Britanska kladioničarska industrija godišnje zaradi oko devet milijardi dolara i jedna je od najvećih u svetu. Većina kladionica nudi svoje usluge i preko interneta.

Strahuje se da bi masivno klađenje moglo da dovede do korupcije i nameštanja mečeva pa je Međunarodni olimpijski komitet zabranio sportistima da se klade na Igre, što je potez koji su podržali i sportisti i policija i predstavnici kladioničara.

Događaj koji privlači najviše pažnje kladioničara je trka na 100 metara gde je Jamajčanin Usain Bolt glavni favorit. Fudbal je takođe ekstremno popularan sport za one koji se klade kao i ženski sedmoboj.Do tada, zainteresovani mogu da se klade i na to koja će zemlja osvojiti najviše medalja - SAD su favorit, a Kina na drugom mestu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track