TIJANA JURIŠA KA TOKIJU: Srpkinja osvojila bronzu u Sofiji i dopisala bodove u borbi za olimpijsku vizu (FOTO)
Foto: TDK Galeb

GRAN PRI

TIJANA JURIŠA KA TOKIJU: Srpkinja osvojila bronzu u Sofiji i dopisala bodove u borbi za olimpijsku vizu (FOTO)

Ostali sportovi -

Srpska reprezentativka u Tekvondu Tijana Bogdanović osvojila je bronzanu medalju na izuzetno jakom G1 turniru u Sofiji.

Kao i dan ranije Milica Mandić, i Tijana je dobila tri borbe posle čega je izgubila u polufinalu, ali je skupila značajan broj bodova na putu overe olimpijske vize.

"Drago mi je da sam osvojila medalju i na ovom gran priju, ali mislim da sam mogla bolje, u polifinalu sam se borila sa Kim Korejankom, od koje sam izgubila na Olimpijskim igrama, i ovo je bilo prvi put da smo se sastale od tada, izgubila sam na zlatan bod, žao mi je zbog toga, ali nastaviću da radim i ispravljam greške. Hvala mom treneru i celom stručnom timu na pomoći i ogromnoj podršci", rekla je Tijana.

foto: TDK Galeb

Trener Dragan Jović Gale je prezadovoljan nastupom Srpkinja u Sofiji.

"Sjajan nasup naših tekmičara. Naravno, najveće zasluge imaju osvajačice medalja Milica i Tijana, ali ne treba zaboraviti ni Vanju Stanković koja se posle povrede i duže pauze pokazala kao spremna za najveće domete. Ono što me je najviše osokolilo posle ovog gran prija je nastup, način kako su se borili i zalaganje u svakoj borbi. Ako ovako nastavimo imaćemo nekoga u Tokiju. Kada se tamo ode uvek se može i nešto osvojiti. Sledeći naš izazov za mnoge srpske borce je Galebov trofej Beograda i posle toga Bari novi G4 turnir. Sada je Tijana posle ove druge u nizu GP medalje najbliža Toliju u srpskom timu. Nadam se da će do kraja ostati na ovom nivou kao i Milica koja je bila fantastična", rekao je Gale.

foto: TDK Galeb

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track