SVETSKA ELITA STIŽE U SRBIJU: Galeb Belgrade Trophy, prilika da vidite najbolje borce na jednom mestu
Foto: TK Galeb/Stefan Aleksić

ZA VIKEND SVI U PIONIR

SVETSKA ELITA STIŽE U SRBIJU: Galeb Belgrade Trophy, prilika da vidite najbolje borce na jednom mestu

Ostali sportovi -

Veliki G1 tekvondo turnir ove godine "proslavlja" punoletstvo, a publika će moći da uživa u majstorijama najboljih srpskih i svetskih takmičara

Najbolji tekvondisti Srbije ne mogu da dočekaju još jednu priliku da se predstave domaćoj publici! Konačno, predstojećeg vikenda na programu je Galeb Belgrade Trophy, izuzetno jak turnir koji okuplja više od 800 boraca iz 43 države, a među njima i veliki broj olimpijskih, svetskih, azijskih šampiona iz celog sveta. Galeb Belgrade Trophy - Serbia Open 2019 je tekvondo turnir G1 kategorije, spada među najjače u Evropi i ove godine će biti održan po 18. put, pa se simbolično može reći da organizator TK Galeb proslavlja punoletstvo. Prethodnih dana u TK Galeb borave reprezentativci Irana, Australije, Crne Gore i Srbije, pa se samo na jednom treningu moglo izbrojati 10 svetskih prvaka!

foto: TK Galeb/Stefan Aleksić

Iako ove godine na tatami ne izlaze Milica Mandić i Tijana Bogdanović (Tijana se nalazi na Svetskim vojnim igrama u Vuhanu), publika će i dalje imati priliku da gleda ostale srpske najbolje borce - Vanju Stanković, Anu Tepavac, Damira Fejzića, Dmitrija Nagajeva, Nađu Savković, Aleksandru Radmilović, Budimira Krivokuću, Nikolu Vučkovića, Nadicu i Dušana Božanića...

foto: TK Galeb/Stefan Aleksić

- Drago mi je što i pored naporne sezone mogu da vidim toliko kvalitetnih boraca na Galebovom Trofeju. Prošlog vikenda smo učestvovali na Gran pri turniru u Sofiji gde su Milica i Tijana osvojile bronzane medalje i samim tim povećale šanse za učešće na Olimpijskim igrama. Ceo nacionalni tim Irana je već nekoliko dana u Beogradu, kao i Australije, a očekujemo dolazak brojnih boraca na naš turnir u pokušaju da osvoje značajne poene za olimpijsku listu, budući da trka za ulazak u sam vrh traje do kraja godine. Samim tim, i ove godine možemo izbrojati na desetine osvajača velikih medalja iz celog sveta, što omogućava domaćoj publici da iz prvih redova gleda fantastične borbe - istakao je Dragan Jović, generalni direktor turnira.

foto: TK Galeb/Stefan Aleksić

- Godinama unazad naš turnir krasi sjajna organizacija, trofejni borci, kao i fantastična atmosfera tokom tih nekoliko dana. Podigli smo turnir na veoma visok nivo, i to je svake godine izazovno održati. Imamo jak, uigran organizacioni tim, ne sumnjam u odličan ishod. U subotu će biti održano takmičenje za kadetske i juniorske kategorije, dok u nedelju na borilišta izlaze seniori. Četvrtfinalni i polufinalni mečevi, a zatim i finalni, očekuju se u nedelju od 16 sati, a organizator poziva sve zainteresovane da dođu do hale Aleksandar Nikolić (nekadašnji Pionir). Ulaz je besplatan, a sjajan doživljaj zagarantovan.

foto: TK Galeb/Stefan Aleksić

Gojko Filipović/Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track