NOVA SVETSKA TITULA: Bojan Džepina prvak sveta u kik-boksu! (FOTO)
Foto: Privatna Arhiva

BRAVO

NOVA SVETSKA TITULA: Bojan Džepina prvak sveta u kik-boksu! (FOTO)

Ostali sportovi -

Na proteklom svetskom prvenstvu za seniore koje se ove godine održalo u Sarajevu u hali Zetra, srpski kik-bokser Bojan Džepina uzeo je zlato i time reprezentaciji Srbije doneo osmo zlato na ovom svetskom prvenstvu.

Bojan Džepina se borio u disciplini Low Kick do 91 kg, a do finalnog meča je došao pobedivši Moldavca, zatim takmičara iz Rusije Kaimov Bulata, a potom nadmoć pokazao u finalnom meču pobedom hrvatskog takmičara Luke Žuljevića.

foto: Privatna Arhiva

DŽEPINA PROFESIONALNI I AMATERSKI PRVAK SVETA U 2019. Podsećanja radi, Džepina je pobedio Žuljevića i juna 2019. u borbi za profi svetsku titulu na međunarodnom takmičenju Trofej Beograda, te je u 2019. godini obezbedio titulu profi i amaterskog prvaka sveta.

foto: Privatna Arhiva

SRBIJA DRUGA U SVEUKUPNOM PLASMANU: OSAM ZLATA, ČETIRI SREBRA I TRI BRONZE Džepina je osmi senior na ovom svetskom prvenstvu koji je reprezentaciji Srbije doneo zlato. Među zlatnim seniorima našli su se i Milana Bjelogrlić, Saida Bukvić, Teodora Manić, Saška Krstić, Konovalov Aleksandar, Džepina Bojan, Menković Aleksandar i Nikola Filipović. Za Srbiju su izborili srebra Memedovski Danijel, Ajla Lukač, Todorović Nikola i Miloš Keljanović. Dok su zasijale bronze kod Staše Veić, Ljube Jalovi i Nikole Stošića. Naši šampioni su sa svojih 15 medalja doveli Srbiju na drugo mesto u sveukupnom plasmanu na ovom svetskom prvenstvu i to odmah iza Rusije! Kada je u pitanju statistika, Rusija imala 55 takmičara i 16 finala, dok je Srbija na ovom svetskom prvenstvu pokazala dominaciju u 12 finala, od ukupno 19 takmičara iz Srbije koja su učestvovala na svetskom prvenstvu.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track