Najnovije vesti

OBRADOVIĆ POSLE USPEHA PROTIV ANGOLE: Početak je uvek težak, zasluženo smo pobedili
Foto: RSS

SVETSKO PRVENSTVO U KUMAMOTU

OBRADOVIĆ POSLE USPEHA PROTIV ANGOLE: Početak je uvek težak, zasluženo smo pobedili

Ostali sportovi

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović rekao je danas da je njegova ekipa zasluženo pobedila Angolu na početku Svetskog prvenstva u Japanu.

"Početak Svetskog prvenstva nije lak ni za jednu ekipu. Zasluženo smo pobedili", rekao je Obradović, prenosi Rukometni savez Srbije.

Rukometašice Srbije pobedile su danas Angolu sa 32:25 (16:12) na startu Svetskog prvenstva u Japanu.

"Čestitam Angoli na fer i korektnoj igri. Imali smo snimke sa njihovih utakmica, ali jedno je video, a drugo uživo. Uživo su još više i krupnije devojke. Poseduju veliki potencijal. Vrlo su nezgodna ekipa. Znali smo da će dosta igru bazirati na pivotmenu. Uspeli smo u velikoj meri da ih osujetimo u tome", rekao je Obradović.

"Mogli smo i lakše da dođemo do pobede, ali to je tako sa prvom utakmicom. Čekala se dugo, od maja. Prva utakmica je završena, idemo dalje. Svetsko prvenstvo dugo traje, tako da moramo biti oprezni", dodao je Obradović.

Obradović je na današnjem meču šansu dao velikom broju igračica.

"Mogli smo i više da rotiramo, ali bilo je par tehničkih grešaka na koje računamo. Dugo je prvenstvo, moraju sve devojke da budu u pogonu. Ide Kuba, nadam se da će još više devojaka dobiti šansu", rekao je selektor Srbije.

Željka Nikolić, najbolji strelac reprezentacije Srbije, istakla je da je trijumf protiv Angole važan za njen tim.

"Prvi meč je uvek težak. Najvažnije je da smo uzeli dva boda. Imali smo neke uspone i padove, ali radićemo na tome da to ispravimo. Trenažni dan je pred nama. Spremamo se za naredne utakmice", rekla je ona.

Rukometašice Srbije u drugom kolu, u ponedeljak od 4.30, igraju protiv Kube.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...