POBEDA JE JEDINA RAČUNICA: Lavko želi trijumf protiv Danske na SP! (FOTO)
Foto: EPA/HIROSHI YAMAMURA

BEZ KALKULACIJA

POBEDA JE JEDINA RAČUNICA: Lavko želi trijumf protiv Danske na SP! (FOTO)

Ostali sportovi -

Kapiten ženske rukometne reprezentacije Srbije Jelena Lavko rekla je danas da njena ekipa neće gledati rezultate ostalih utakmica, već da mora da razmišlja samo o duelu protiv Danske i pobedi u tom meču na Svetskom prvenstvu.

"Cilj je tako blizu, a tako daleko. Posle jučerašnje utakmice, ali i ostalih, počele su računice, ako jedne pobede, ili druge, mislim da ne treba da gledamo na to. Treba da igramo da pobedimo. Ako se to ne desi, džabe smo računale bilo šta. Moramo da budemo koncetrisani na našu utakmicu, a ne da mislimo ko igra pre, a ko posle nas. Ako sutra poritv Danske trijumfujemo, pa se i poklope rezultati, mislim da će svi biti presrećni", rekla je Lavko, preneo je Rukometni savez.

Rukometašice Srbije igraju u sredu od 10 časova protiv Danske, odlučujuću utakmicu na Svetskom prvenstvu u Kumamotou. Ulog su olimpijske kvalifikacije, ali postoji i šansa da se srpske rukometašice plasiraju u polufinale, u slučaju poklapanja ostalih rezultata u poslednjem kolu.

foto: EPA/HIROSHI YAMAMURA

Lavko je rekla da je zadovoljna učinkom na Svetskom prvenstvu.

"Desila nam se ta utakmica protiv Holandije i šteta što nismo pobedile Norvešku, mnogo bi nam sada bilo lakše. Opet, ne mogu da kažem da nisam zadovoljna. Prethodna dva prvenstva smo igrali super u grupi, pa kad prodjemo u glavnu fazu posustanemo. Sada držimo liniju na gore", navela je ona.

Upitana da li ekipa oseća pritisak, Lavko je navela da postoji pritisak da svaka igračica izvuče maksimum, jer se tada ne plaše za rezultat.

"Na nama je da se borimo i da pobedimo, nikada nam ništa nije poklonjeno, ako se bude poklopilo, hvala dragom bogu, mi smo došle sa ciljem", dodala je ona.

Govoreći o Danskoj, Lavko je rekla da one igraju skandinavski rukomet, kao Norveška.

"Trče, bore se, odličan golman, on im puno pomaže. Moramo biti koncetrisaniji pri šutu, ako damo gol, lakše će sve biti", rekla je Lavko.

Stručni štab dao je igračicama slobodno prepodne, pa su posetile čuvenu botaničku baštu u Кumamotou. Posle ručka i odmora usledila je video analiza poslednjeg protivnika u glavnoj fazi, koga je Srbija pobedila na Evropskom prvenstvu u Francuskoj prošle godine (30:25).

foto: EPA/HIROSHI YAMAMURA

Desno krilo Željka Nikolić rekla je da se niko nije nadao ovakvom raspletu na Svetskom prvenstvu.

"Rezultati u našoj grupi su nerealni, ne sećam se kada je na nekom prvenstvu bio ovakav zaplet u nekoj grupi. Do poslednje utakmice sve je otvoreno. Mi ćemo uraditi ono što je na nama, pokušaćemo sutra da odigramo kao prethodne dve utakmice, nadam se da će to biti dovoljno", navela je ona.

Srbija je u prošlom kolu pobedila Nemačku, a Nikolić je rekla da je njena ekipa pokazala karakter u tom duelu i da je na dobrom putu da se plasira u olimpijske kvalifikacije.

Uoči poslednjeg kola postoji devet opcija, Srbija može i u polufinale, ali i na poslednje mesto.

"Ne treba da se opterećujemo time, na to ne možemo da utičemo, treba da odigramo najbolje što možemo, pobedimo i da se nadamo da će ostali rezultati ići u našu korist", navela je Nikolić.

Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track