VOJVODA U NOVOM SADU POSTAO ŠAMPION: Pokrajac se sa SLOMLJENOM ŠAKOM osvetio Brazilcu Falkau (FOTO)
Foto: SBC

SBC

VOJVODA U NOVOM SADU POSTAO ŠAMPION: Pokrajac se sa SLOMLJENOM ŠAKOM osvetio Brazilcu Falkau (FOTO)

Ostali sportovi -

SBC heksagon u novosadskom SPENS-u minule subote je bio je poprište revanš bitke dva legendarna imena svetske MMA pozornice, vlasnika šampionskog pojasa, Brazilca Majkl "Big Rig" Falkaa i izazivača, hrvatskog borca sa najviše UFC nastupa Igora "The Duke" Pokrajca.

U prvom sudaru ovih prekaljenih ratnika koji se dogodio u maju ove godine u Odžacima nokautom u prvoj rundi pobedio je Brazilac, a sada smo isti scenario videli, ali u režiji Pokrajca koji se revanširao Falkau i postao novi vlasnik SBC šampionskog pojasa u kategoriji do 93 kilograma.

"Vojvoda" Pokrajac je svima poznato ime kada je u pitanju MMA u regionu, borac sa najviše UFC nastupa kada je reč o borcima sa Balkana, legenda hrvatskog MMA. Nakon poslednje borbe koju je odradio 2016. godine u najjačoj svetskoj MMA organizaciji - UFC, 40-godišnji Igor željan novih velikih borbi i povratka na pobedničke staze prihvatio je poziv SBC-a i Serbian Battle Championship je izabrao kao mesto za slavni povratak.

foto: SBC

Beskompromisni borac je ulazio u kavez sa istaknutim imenima svetskog MMA sporta. Svakako treba istaći njegovu veliku pobedu nad Fabijom Maldonadom, 13 UFC nastupa iza sebe, skor od 29 pobeda i 14 poraza, od toga 16 nokautom, takmičenjem na SBC manifestacijama u 2019. dokazao je da njegovim venama i dalje teče šampionska krv i da još uvek nije zadao poslednji udarac u "vatrenom ringu".

U maju poraz u prvoj rundi, sada spektaklurna pobeda nad Falkaom.

o Da li si verovao u ovakav scenario?

"Verovao sam u pobedu i prvi put kada smo se borili u Odžacima, ali sam zadobio udarac u razmeni nakon kojeg se nisam mogao adekvatno oporaviti za nastavak borbe. Ovaj put sam bio spreman da uzvratim, što je i rezultiralo trijumfom", rekao je Hrvat.

foto: SBC

o Da li ćeš nastaviti i dalje u ovom ritmu ili je ovo tačka?

"Osećam da sam još na visokom nivou, i teško je odreći se takmičenja, jako teško... Ovo je sport mladih, a ja ću se držati koliko i dokle god budem mogao. Neću odrađivati oproštajne borbe ili najavljivati poslednju, jednostavno kada dođe vreme i osetim da je kraj, tada ću prestati. U meni još uvek ima dosta motivacije i želje za borbom"..

o Od kada si i zašto u svetu borilačkih veština?

"Od 1997. sam u rvanju, a od 2000. na najvišem nivou slobodne borbe. Zašto u svetu borilačkih veština? Zato što je to moja profesionalna ljubav, nešto što me uvek privlačilo i što je strujalo kroz moje vene kao i dan danas, jednostavno rodiše se da nešto voliš, tako ja volim MMA"“.

o Koji je tvoj recept povratka nakon poraza?

"Vera u sebe i naporan rad".

o Koju pobedu izdvajaš u bogatoj karijeri?

"Svaka pobeda mi je važna i rezultat je timskog rada".

o Kako si sanirao povrede tokom karijere, koju si najteže podneo i kako si ih izbrisao iz glave i ponovo krenuo u bitke?

foto: SBC

"Nema niti jedne borbe da nisam ušao sa većom ili manjom povredom. Sada, za borbu u Novom Sadu takođe sam imao težu povredu. Sedam dana pre ulaska u heksagon sa Falkaom zadobio sam prelom leve šake. Kada se to dogodilo nazvao sam Bojana Mihajlovića, rekao mu za moje stanje, ali i da neću odložio borbu, da sigurno dolazim na megdan Brazilcu".

o Kako je nastao i šta znači nadimak Vojvoda (The Duke)?

"Dok sam bio u UFC-u bio je potreban nadimak. Bilo je više verzija u opticaju, ali Duke, to jest Vojvoda ili Vojskovođa mi je najviše odgovarao".

o Kako vidiš potencijal ex-YU zemalja u ovom sportu u mlađim generacijama, koga bi izdvojio?

"MMA raste iz dana u dan i privlači nove, mlade, talentovane borce. Ne znam za region, više sam upoznat sa borcima iz Hrvatske i ATT-a i tu bi izdvojio Kosića, Barbira, Purkerta...Od njih očekujemo najviše, ali ni drugi ne zaostaju za njima".

foto: SBC

o Procena SBC?

"SBC je preuzeo primat vodeće MMA organizacije u regiji. Rade pametno i strpljivo. Dovode dobre, opasne borce kao protivnike za domaće, što nije slučaj u drugim organizacijama i samim tim podižu stvarni kvalitet svojih boraca. Želim još jednom da se zahvalim prvom čoveku SBC-a Bojanu Mihajloviću, kao i celokupnom SBC timu na ukazanom poverenju", zaključio je šampion Pokrajac.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track