AUTO KARTING: Filipu Jeniću zlato i titula talenta godine, a Nemanji Jovanoviću srebro
Foto: Privatna arhiva

Svaka čast!

AUTO KARTING: Filipu Jeniću zlato i titula talenta godine, a Nemanji Jovanoviću srebro

Ostali sportovi -

Na svečanom proglašenju najboljih u auto karting sportu za Centralnoevropsku zonu koje je upriličeno u glavnom gradu Albanije Tirani, Srbija je dobila odličja u dve kategorije od četiri ukupno, kada je osnovna škola sportske vožnje u pitanju.

Filip Jenić za prvo mesto u klasi rotaks junior, odnosno Nemanja Neca Jovanović za osvojeno drugo mesto u klasi rotaks mini.

Važno je naglasiti da je Filip Jenić ujedno proglašen za talenta godine u karting disciplini, za šta je dobio posebno priznanje.

– Radujem se tituli u okviru Centralnoevropske zone u klasi rotaks junior svakako, ali mi je posebno drago što sam proglašen za talenta godine, što samo govori u prilog rezultatima koje sam ostvario u sezoni za nama. Finalna internacionalna takmičenja u rotaksu prvo u Francuskoj, zatim u Italiji i naravno FIA Akademija svakako su doprineli da pored odličja za rezultat, kući ponesem laskavo priznanje za talenta godine – rekao je Jenić.

Nemanja Neca Jovanović mlađi po godinama, shodno tome i po stažu u kartingu nije krio radost za osvojeno srebrno odličje.

– Biti drugi u klasi mini rotaks u CEZ-u svakako je uspeh. Veliku zahvalnost dugujem roditeljima koji su mi sve omogućili, a pride se zahavljujem Vojislavu i Filipu Jeniću koji su uvek bili tu za mene kako sa savetima, tako i sa konkretnim akcijama kada je podešavanje kartinga u pitanju. Sledeće nedelje idemo u Sloveniju na dodelu za Sportsil kup takmičenje, gde ću dobiti priznanje za osvojeno prvo mesto takođe u rotaks mini klasi – dodao je Jovanović junior.

Proglašenje je organizovano u Mak hotelu, a domaćin se potrudio da se svi gosti osećaju prijatno u svečnom trenutku i da se vrate kući da prelepim utiscima.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track