TEŽAK PORAZ ORLOVA NA STARTU: Srbija ubedljivo poražena od Belorusije na otvaranju Evropskog prvenstva!
Foto: EPA EFE VALDRIN XHEMA

grac 2020

TEŽAK PORAZ ORLOVA NA STARTU: Srbija ubedljivo poražena od Belorusije na otvaranju Evropskog prvenstva!

Ostali sportovi -

Rukometaši Srbije poraženi su u Gracu od Belorusije rezultatom 30:35 na otvaranju Evropskog prvenstva u prvom meču grupe A.

U prvih deset minuta igralo se gol za gol, naše su predvodili Zelenović i Sretenović, ali su Belorusi bili u konstantnom vođstvu. Tada sledi pad naše ekipe i Belorusi se odvajaju na četiri gola prednosti 6:10 Bogdan Radivojević je stupio na scenu kada se Belorusija kockala i igrala sa igračem manje bez golmana, a uspevali smo da se vratimo na -2 u nekoliko navrata.

Uspeli smo da izjednačimo kada su Belorusi izgubili koncentraciju, prvo je Zelenović postigao fantastičan gol, da bi nakon toga Ilić uspeo da ispravi grešku Bogdana Radivojevića i da savlada golmana Belorusije. Ipak, Belorusi su uspeli da vrate prednost pred odlazak na odmor, bilo je 16:15. U drugom poluvremenu usledila je veoma loša igra našeg tima nakon čega su Belorusi stigli do 3 gola prednosti, uglavnom preko sjajnog Kuleša za kog naša reprezentacija nije imala način da ga zaustavi.

Takođe nsmo koristili igrača više, a i probleme nam je pravio golman Saldatčenko koji je odlično branio danas, naročito sedmerce Kažnjavali su nas Belorusi posle svakog neiskorišćenog napada i stigli su do 25:20 na 15 minuta do kraja, apotom i do 28:22 što je bila najveća prednost na meču, kad se naš tim pomirio sa porazom. Najefikasniji u reprezentaciji Srbije bio je Bogdan Radivojević sa 6 golova, ali je šutirao 13 puta. Sretenović je dodao 5 golova, Vujić je imao 4.

Za Beloruse najbolji je bio Karalek sa 9 golova, Kuleš i Šilović su imali po 5 golova.

U okviru grupe A u 20.30h, igraju Hrvatska i Crna Gora.

Drugo kolo na programu je u subotu, Srbija će igrati protiv Crne Gore.

TOK MEČA:

DRUGO POLUVREME:

54. minut - Karalek 25:32, a zatim Pušica 26 :32

49. minut - Kukić prekida lošu seriju Srbije 23:28

48. minut - Srbija totalno pala u igri, čini se nedostižnih 22:28

foto: EPA EFE VALDRIN XHEMA

45. minut - Belorusi školski koriste prednost igrača više i postižu dva pogotka 20:25

41. minut - Belorusi čuvaju prednost 20:23

37. minut - Naši ponovo gube ritam, Šilovič 18:21, tajm aut Peruničića.

35.minut - Nikolenko 18:20

32.minut - Furiozno je krenulo drugo poluvreme, Kulešov i Nikolenko postižu pogotke na jednoj , a Radivojević i Zelenović na drugoj strani 17:18

PRVO POLUVREME:

26. minut - Belorusi ponovo stekli dva gola prednosti 14:16

23. minut - Golovima Zelenovića i Ilića nakon ukradene lopte Srbija konačno stiže do izjednačenja.

21. minut - Sretenović sa igračem više 11:13

15. minut - Bogdan Radivojević postigao sjajan pogodak sa gola na gol. Naime Belorusi su rizikovali i pošto su igrali sa igračem manje, zamenili su golmana. Radivojević je ukrao loptu i sjajno naciljao preko celog terena 9:11

13. minut - Lukanček nastavlja seriju Belorusa 6:10

11. minut.- Belorusi prvi put stekli dva gola prednosti 6:8

foto: EPA EFE VALDRIN SHEMA

10. minut - Bomba Vulića 6:6

8. minut -Sretenović blista treći pogodak 4:4.

5. minut - Igra se gol za gol, Belorusi vode 4:3. Pogotke za našu ekipu postigli Zelenović i dva Sretenović.

1. minut - Utakmica je počela

Srbija će utakmice prve faze EP igrati u austrijskom gradu Gracu, a protivnici će joj, pored Belorusije, biti i Crna Gora (subota, 18.15) i Hrvatska (ponedeljak 20.30).

Izabranici selektora Nenada Peruničića nisu briljirali u pripremnom periodu, jer su sa visokim rezultatom izgubili mečeve od Francuske (26:40) i Norveške (28:38).

Poslednji put srpski rukometaši su na EP osvojili medalju 2012. godine, i to srebrnu, kada je naša država organizovala šampionat. Posle toga nije bilo zapaženih rezultata, a u sličnoj atmosferi reprezentacija je otišla i na ovo EP.

"Nikada nisam bio dobar u davanju prognoza. Naš cilj je da budemo spremni i napravimo iskorak u odnosu na prethodna takmičenja. Nažalost, naš selektor Peruničić imao je malo vremena da nas uigra i to će biti naš najveći problem ,rekao je prvi golman reprezentacije Srbije Vladimir Cupara za sajt EHF.

Desno krilo Bogdan Radivojević o ambicijama kaže:

"Atmosfera igra najvažniju ulogu na EP. Svi smo presrećni što smo deo ovog tima. Na nama je da u što kraćem vremenu dođemo do forme kako bismo mogli da se izmerimo sa najboljima na ovom prvenstvu."

Srbija je osvojila dve medalje na EP, uz 11 učešća.

Ima skor od 22 pobede u 55 utakmica i 1.425 golova.

Najbolji strelci reprezentacije su Nemanja Zelenović (191) i Nemanja Ilić (184).

Ovo je Srbija

> Ivan Mošić (Ademar Leon, Španija) > Stefan Vujić (Dinamo B, Rumunija) > Stevan Sretenović (Vojvodina, Srbija) > Nikola Crnoglavac (Bakau, Rumunija) > Milan Đukić (Rabotnik, Makedonija) > Živan Pešić (Nekse, Hrvatska) > Bogdan Radivojević (Pik Seged, Mađarska) > Aleksa Kolaković (San Rafael, Francuska) > Nemanja Ilić (Tuluz, Francuska) > Miljan Pušica (Minden, Nemačka) > Vanja Ilić (Šartre, Francuska) > Zoran Nikolić (Dobrudža, Rumunija) > Lazar Kukić (Logrono, Španija) > Nemanja Zelenović (Gepingen, Nemačka) > Mijajlo Marsenić (Fuhse, Nemačka) > Vladimir Cupara (Vesprem, Mađarska) > Tibor Ivanišević (Veclar, Nemačka)

Počinje Evropsko prvenstvo u rukometu, a otvara ga reprezentacija Srbije duelom s Belorusijom u Gracu (18.15). Kvota na Orlove je čak 3,60, dok su Belorusi postavljeni kao veliki favoriti s kvotom 1,40. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Belorusija - Srbija.

Kurir sport / Aleksandar Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track