SVETOSAVSKI TURNIR U KRAGUJEVCU: Trijumf Vardara i Metaloplastike
Foto: D.A.

TRADICIJA

SVETOSAVSKI TURNIR U KRAGUJEVCU: Trijumf Vardara i Metaloplastike

Ostali sportovi -

Na Svetosavskom rukometnom turniru u Kragujevcu za generaciju 2005. godišta pobednik u ženskoj konkurenciji je Vardar, drugoplasirane su bile Šapčanke iz ekipe Medicinara, dok je treće mesto osvojila ekipa Beograda, a četvrto je pripalo domaćinu Radničkom.

Kod rukometaša pobedila je Metaloplastika, koja je u šlageru večeri savladala Vardar.

Treće mesto je, kao i u ženskoj konkurenciji, pripalo ekipi Beograda, a četvrto Radničkom.

Shodno najavi po završetku prošlogodišnjeg, Radnički je ove godine organizovao treći Svetosavski turnir "Kragujevac 2020", ovog puta u nešto izmenjenom formatu.

"Turnir je po prvi put trajao dva dana i takmičenje se odvijalo samo u rukometu za generacije 2005. i mlađe u obe konkurencije. Po prvi put je dobio i konotaciju internacionalnog učešćem ekipe skopskog Vardara", kaže Stavro Rašković, predsednik Radničkog, organizatora turnira.

1 / 5 Foto: D.A.

Treći Svetosavski turnir je zvanično otvorio Nikola Urošević, pomoćnik gradonačelnika Kragujevca za sport istakavši značaj ovakvog vida takmičenja i druženja.

"Pre svega bih se zahvalio ekipama koje su prevalile dug put da učestvuju na ovom turniru koji pretenduje da postane jedan od zaštitnih brendova ne samo na sportskj mapi Kragujevca,već i šire. Posebnu zahvalanost dugujem našim prijateljima iz Skoplja koji su dolaskom dali svojevrsni pečat i značaj ovom takmičenju. Svim ekipama pre svega želim dobre rezultate, fer i korektnu borbu, sticanje novih drugarstava i prijateljstava i da na kraju pobedi rukomet".

Na kraju izuzetno kvalitetnog turnira, na kome je prikazano vrhunsko rukometno umeće, proglašeni su osvajači medalja i najbolji pojedinci.

U ženskoj ekipi laskavu titulu najbolje igračice je ponela Bojana Koceva iz ekipe Vardara, a kod muškaraca je to priznanje odneo Dušan Dukić iz Metaloplastike.

Turnir je zatvorio direktor SPD "Radnički " Bojan Ilić zahvalivši se ekipama na učešću i pozvavši ih da iduće godine u isto vreme budu učesnici.

(D. A, foto: D. A/Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track