OVO JE NAŠA REALNOST Ivković posle poraza od Nemica: Mislim da su nam porasli apetiti posle lakog plasmana na EP
Foto: Printskrin

VATERPOLO

OVO JE NAŠA REALNOST Ivković posle poraza od Nemica: Mislim da su nam porasli apetiti posle lakog plasmana na EP

Ostali sportovi -

Iz Budimpešte za Kurir - Gojko Filipović

Vaterpolistkinje Srbije završile su učešće na Evropskom prvenstvu na 12. mestu. Uz malo više okncentracije, ali i sportske sreće toko takmičenja moglo je da bude i malo bolje. Ovo se posebno odnosi na poslednju utakmicu i poraz od Nemica nakon peteraca (15:13), iako je Srbija imala prednost od 11:7 pred poslednju četvrtinu.

Pitali smo selektorku Draganu Ivković da li je 12. mesto u Evropi neuspeh ili realnost našeg ženskog vaterpola.

- U ovom momentu je to realnost kada pogledamo koliko je devojaka prvi put ovde. Mislim da su nam porasli apetiti posle lakog plasmana na Evropsko prvenstvo i da smo mislili da ćemo lako u četvrtfinale. Kada se utakmica sa Hrvatskom završila i kada je krenuo pritisak onih generala posle bitke, devojke prosto u glavi nisu mogle da izdrže. Taj pritisak se odrazio i na najiskusnije u ovom timu – rekla je Dragana, pa dodala:

- Ne treba da zaboravimo da smo se prvi put u mlađim kategorijama plasirali na Svetsko prvenstvo. Treba da se fokusiramo na te mlađe kategorije, i da ne zaboravimo da su najmlađe devojke ovde opravdale svoje mesto u reprezentaciji i da imamo šta da očekujemo u budućnosti.

(G. Filipović)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track