Arsovićeva i Maksimovićeva bez finala
Foto: Reuters

Vazdušna puška

Arsovićeva i Maksimovićeva bez finala

Ostali sportovi -
Arsovićeva bila 15, a Maksimovićeva 37. od 56 takmičarki

LONDON - Reprezentativke Srbije u gađanju vazdušnom puškom Andrea Arsović i Ivana Maksimović nisu uspele da se plasiraju danas u finale Olimpijskih igara u Londonu.

Arsovićeva je bila 15, a Maksimovićeva 37. od 56 takmičarki. Finale, u kojem će se takmičiti osam najboljih, je u podne.

Takmičarka iz El Salvadora Melisa Mikec, supruga srpskog reprezentativca u streljaštvu Damira Mikeca, zauzela je 39. mesto.

Velika trema na prvim Olimpijskim igrama

Srpske strelkinje Ivana Maksimović i Andrea Arsović rekle su danas da su zadovoljne svojim prvim nastupom na Olimpijskim igrama u Londonu, iako su ostale bez finala u gađanju vazdušnom puškom."U London sam došla da pružim svoj maksimum... Jako sam zadovoljna jer sam to i uradila, ali rezultat to, nažalost, ne pokazuje", rekla je Maksimovićeva novinarima posle takmičenja.

Ona je priznala da je imala veliku tremu kada je došla na strelište. "Ovo su mi prve Olimpijske igre i trema je učinila svoje. U početku sam se jako teško borila sa njom, ali bilo mi je lakše čim sam napravila pauzu. Sve je bilo bolje, ali su se potkrale greške. Nadam se da ću to ispraviti. Ove Igre su mi najveće iskustvo do sada i to će mi pomoći za naredna takmičenja", kazala je srpska strelkinja.

Arsovićeva je kazala da njoj trema nije smetala, kao i da će probati da današnji rezultat iskoristi kao motivaciju za ostale strelce iz tima. "Ovo su mi prve Olimpijske igre i prva disciplina u kojoj sam se takmičila i drago mi je što nisam dozvolila da trema bude prisutna.

Publika mi apolutno nije smetala, pokušala sam da se koncentrišem i ne obraćam pažnju na nju. Imala sam nekih drugih problema, koji su svi vezani za pušku. Ja sam bila dobro. U suštini sam zadovoljna", rekla je Andrea Arsović."Potrudiću se da mi ovo danas dođe kao dodatni motiv za druge takmičare. Bodriću ostale strelce svaki dan, a ako budem imala prilike, i ostale sportiste", dodala je ona.

Publika u londonskom strelištu je aplaudirala posle pucanja, što nije uobičajeno za streljaštvo, a selektor Nemanja Mirosavljev kazao je da je iznenađen time."Kako su izdržale ovo? Atmosfera je bila bučna, aplauzi publike nisu tipični za streljaštvo", rekao je Mirosavljev.

Arsovićeva je u kvalifikacijama zauzela 15. mesto sa pogođenih 395 krugova, dok je Maksimovićeva bila 37. sa 392 kruga. Ukupno se takmičilo 56 strelkinja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track