NAJAVLJUJU NAPAD NA TITULU: Red Bul predstavio novi bolid
Foto: Profimedia

FORMULA 1

NAJAVLJUJU NAPAD NA TITULU: Red Bul predstavio novi bolid

Ostali sportovi -

Ekipa Red Bul predstavila je danas bolid RB16, kojim će pokušati da se bori za šampionsku titulu u predstojećoj sezoni Formule 1.

Red Bul je putem društvenih mreža predstavio bolid, a prva je ekipa koja je ovogodišnje vozilo izvela na stazu. Maks Verstapen je isprobao bolid na Silverstonu.

Red Bul nije osvojio titulu od 2013. godine, a od tada je šampion bio Mercedes, u konkurenciji vozača i u konkurenciji konstruktora.

U ekipi veruju da će biti konkurentni i da će sa Mercedesom i Ferarijem voditi veliku borbu za titulu. Red Bul će drugu godinu uzastopno koristiti Hondine motore, sa kojima je krajem prošle godine napravljen veliki napredak.

Pored Verstapena za Red Bul će ove sezone voziti i Aleks Albon.

Verstapen je prošlu sezonu završio na trećem mestu u generalnom plasmanu, iza dvojca Mercedesa Luisa Hamiltona i Valterija Botasa. Ostvario je tri pobede, u Austriji, Nemačkoj i Brazilu i imao je dve pol pozicije. Red Bul je bio treći u konkurenciji konstruktora, iza Mercedesa i Ferarija.

Predsezonska testiranja počinju 19. februara u Barseloni, a sezona počinje trkom za Veliku nagradu Australije 15. marta u Melburnu.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track