Najnovije vesti

NA SERBIAN OPENU 120 TAKMIČARA: Atletski spektakl u Beogradu, PETI PUT!
Foto: EPA/ROBERT PERRY

U DVORANI NA BANJICI

NA SERBIAN OPENU 120 TAKMIČARA: Atletski spektakl u Beogradu, PETI PUT!

Ostali sportovi

Peti atletski miting "Serbian Open Indoor Meeting" biće održan sutra u Beogradu, uz učesće 120 domaćih i inostranih takmičara.

Program u Atletskoj dvorani na Banjici obuhvatiće trku na 400 metara, takmičenje u skoku u dalj, a održaće se i dve memorijalne trke.

U bacanju kugle takmičiće se Asmir Kolašinac i Armin Sinančcević.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić istakao je da je važno da se u Beogradu održavaju veliki sportski događaji, koji će uticati na promociju grada i ohrabrio Savez da svake godine organizuje neko veliko sportsko takmičenje.

"To samo znači veću promociju našeg grada", kaže Vesić.

On je dodao da ulaganje u sportsku infrastrukturu pokazuje rezultate.

"Naša dvorana je toliko atraktivna i drago mi je što kod nas dolaze brojni atletičari iz inostranstva, jer atletika predstavlja naš ponos", rekao je Vesić.

Vesić je podsetio i na nedavno održan Fajnal for u košarci, zahvaljujući kojoj je zarada bila pet puta veća od ulaganja.

Ukazao je i značaj saradnje Grada Beograda i Atletskog saveza Srbije i dodao da je dogovoreno da se počne sa posebnim programom "Atletika za decu", koji treba da obuhvati besplatne programe za svu decu u vrtićima.

"Pilot projekat počinje ove godine u jednoj beogradskoj opštini i ako se taj program pokaže uspešnim, nastavićemo da ga širimo po opštinama", napominje Vesić.

Predsednik ASS Veselin Jevrosimović se zahvalio Gradu i Ministarstvu omladine i sporta, i pozvao sve zainteresovane da podrže atletičare i goste iz inostranstva.

"Imaćemo u Beogradu izuzetno takmičenje, koje ima status evropske manifestacije", rekao je Jevrosimović.

Osvajač broznane medalje na dvoranskom prvenstvu Evrope u martu prošle godine u Glazgovu, Strahinja Jovančević je rekao da je od izuzetnog značaja što se u Srbiji već petu godinu zaredom održava atletski miting i dodao da želi da ispuni obećanje koje je dao - da napravi novi lični i državni rekord.

Italijanski skakač u vis i svetski dvoranski šampion iz Portlanda 2016. godine, Đanmrako Tamberi, kome je, inače, idol Novak Djoković, istakao je da mu je velika čast što je u Beogradu i što će se prikazati srpskoj publici.

"Očekujem sjajnu atmosferu i veoma se radujem takmičenju", poručio je Tamberi.

Direktor mitinga Slobodan Popović rekao je da očekuje da se pošalje lepa slika iz Beograda i dodao da se miting koncipira na domaćim atletičarima, kako bi oni uz dobru konkurenciju ostvarili svoje najbolje rezultate.

Karte za miting su u prodaji i mogu se kupiti na blagajni Atletske dvorane, od 7 do 21 sat.

(Tanjug)

 PPOGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...