Vaterpolisti potopili Mađare

Vaterpolo

Vaterpolisti potopili Mađare

Ostali sportovi -
Vaterpolisti odličnom igrom porazili Mađare i najavili visoke domete na Igrama
1 / 10 Foto: Dado Đilas

LONDON - Vaterpolo reprezentacija Srbije u prvom kolu grupe „A“ u derbiju, koji je uživo posmatrao i predsednik države Tomislav Nikolić, savladala Mađarsku sa 14:10 (2:2, 4:1, 6:3 3:4,)

Izabranici selektora Dejana Udovičića, igraju odličan meč, jer su od starta kontrolisali dešavanja u bazenu, Prva dva gola dali su Slobodan Nikić i Milan Aleksić, ali su Mađari, odmah posle pogodaka Srbije u situacijama sa igračem više uspevali da izjednače.

Tako je bilo i na statru druge četvrtine kada su posle gola Filipa Filipovića za 3:2, Mađari sa dva igrača više postigla gol za treće izjednačenje. Od tada pa do kraja meča, u vodi je opostajao samo jedan tim - Srbija. Izabranici selektora udovičića do poluvremena postižu dva gola (Nikić i Udovičić) i samo je neozbiljnost u dve kontre srpskog tima dovela do toga da se prvi deo meča završi vođstvo Srbije od 5:3.

Prvi udarac u trećoj četvrtini ka golu Mađara i gol! Filip Filipović je sa velike daljine šutirao i doneo sada već osetnu prednost Srbiji 6:3. Prednost od četiri gola Srbiji je doneo Andrija Prlainović svojim prvim golu na meču. Susret je prelomljen četiri minuta pre kraja treće četvrtine - 8:3! U strelce se upisao i Duško Pjetlović. Iskusni Kiš je uspeo da smanji rezultat, ali je Pjetlović ponovo Srbiji vratio prednost od pet golova. Harai je smanjio prednost Srbije, ali je Prlainović još jednim golom doveo "delfine" do 10. gola. Varga je do kraja ovog dela igre dao još jedan gol, a nakon pogotka Stefana Mitrovića Srbija otišla na poslednji odmor rezultatom 11:6.

Poslednja deonica i kojoj su izabranici selektora Udovičića imali zadatak da sačuvaju ubedljivu prednost počela je golom Mađara sa igračem više. Varga je pogodio za 11:7. Novi projektil Prlainovića za 12:7 za Srbiju. Mađari su pokazali kako se igra kontranapad i preko Deneša Varge smanjili na 12:8.

Prlainović opet pogađa, Srbija deluje moćno 13:8 pet minuta pre kraja, a Mađari su posle toga postigli još jedan pogodak za 13:9. Posle dosta vremena bez promene rezultata, Mađari daju još jedan gol 13:10. Ipak tačku na pobedu stavio je Prlainović petim golom na meču.

Naredni rival Srbije je selekcija Velike Britanije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track