Poraz rukometaša Srbije od Španije

Rukomet

Poraz rukometaša Srbije od Španije

Ostali sportovi -
U poslednjem kvartalu meča Srbija je dala samo jedan gol
1 / 10 Foto: Dado Đilas

Rukometna reprezentacija Srbiije posle prvog poluvremena vodi protiv Španije sa 14:10.

Španci su bolje otvorili duel, imali su tokom prvih desetak minuta konstantno prednost, ali naš tim je sredinom prvog dela postigao tri vezana gola i došao je do prve prednosti (7:6).

Španci su najveće probleme kao što se i očekivalo pravili preko pivotmena Aguinagaldea, ali srpski rukometaši igrali su raznovrsnije. Novom serijom, ovoga puta od četiri vezana gola, tim selektora Veselina Vukovića je došao do tri gola viška (11:8).

Sjajan je bio i golman Darko Stanić u prvom delu, a prosto je briljirao Ivan Stanković koji je postigao tri gola i imao nekoliko odličnih proigravanja. Na kraju, nakon prvog poluvremena Srbija je imala najvećih plus četiri (14:10).

Posle deset minuta igre u drugom poluvremenu, Španija je sustigla prednost Srbije 16:16. Igra našeg tima u napadu, nije dobra, jer bekovi, a posebno srednji dosta greše.

Konačno gol, Momir Ilić za vođstvo Srbije od 17:16. Srbija sa igračem više ima novi napad, ali kapiten našeg tima, sada nije pogodio. Odbrana je ponovo čvrsta i nema gola za Španiju. Akcija Toskića na crti i sedmerac. Ilić pogađa za 18:16, polovinom drugog poluvremena.

Španci pogađaju penal za 18:17, ali smo posle dobrog našpada dobili priliku da naredna dva minuta igramo sa igračem više. Nažalost srpski tim je izgubio loptu, a Španci su u kontri izjednačii na 18:18. Sa dva brza gola Srbija je povela sa 20:18.

Nažalost od tog trenutka Srbija nikako nije uspevala da postigne gol, pa su Španci, nešto više od pet minuta pre kraja serijom od 6:0 došli do velike prednosti 24:20.

Konačno gol za Srbiju. Momir Ilić je pogodio za 24:21. Manje od dva minuta pre kraja Stanković je iznudio isključenje španskog rukometaša. U želji da se brzo postigne gol, nova greška izabranika selektora Vukovića Špancima otvara kontru za 25:21. Gol Španaca sa crte za krajnjih 26:21 u prvom kolu Olimpijskog turnira.

U drugom kolu u utorak Srbija se sastaje sa Hrvatskom.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je sa suprugom bodrio rukometaše
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je sa suprugom bodrio rukometaše

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track