BRAZILSKI MMA ASOVI JEDNOGLASNI: Srbi dragi, divimo vam se! Vi ste kao i mi Brazilci, hrabri i nepokolebljivi
Foto: SBC

MMA spektakl u Vrbasu pred praznim tribinama

BRAZILSKI MMA ASOVI JEDNOGLASNI: Srbi dragi, divimo vam se! Vi ste kao i mi Brazilci, hrabri i nepokolebljivi

Ostali sportovi -

Borbe će se ipak održati, „vatreni ring“ će ključati!

Prvi put u istoriji MMA sporta spektakl mešovitih borilačkih veština biće održan pred praznim tribinama i to u Srbiji.

U Sportskoj hali CFK u Vrbasu 14. marta 2020. sa početkom od 19:30 časova, sa nikad jačom listom boraca, u novom modernom kavezu, biće održan SBC Revenge 27! u kome će učestvovati svetske zvezde bivši UFC asovi, od „srpskog čelika“ Bojana Veličkovića, preko brazilskog dvojca Maldonado – „Baby“ Albini.

TV prenos kao i live stream putem fb stranice SBC su obezbeđeni, tako da uprkos muku koji će „odjekivati“ dvoranom zbog izostanka frenetičnih navijača, usled epidemije virusa korona koji je doveo do sportskog kolapsa širom planete, vrhuske borbe i mečevi u Vrbasu neće izostati.

Sposobnost organizatora SBC organizacije i njenog prvog čoveka Bojana Mihajlovića koji su stali iza ovog MMA spektakla naišla je na oduševljenje svih boraca, jer će imati priliku da odrade svoje borbe za koje su se spremali nekoliko meseci. Posebnu zahvalnost uputili su MMA ratnici iz Brazila koji su prešli hiljade kilometara kako bi još jednom demonstrirali svoje umeće u oktagonu.

Barao, „Baby“, Maldonado – trojac iz Brazila na kome bi i UFC pozavideo da ih okupi i ima na jednom mestu, to je učinio SBC, a na delu će ih videti Srbija i svet putem fejsbuka.

„Srbi dragi divim vam se svakim danom sve više. Vi ste kao i mi Brazilci, hrabri, nepokolebljivi, izgarate za dobrobit onoga što radite i što čini srećnim i ponosnim i vas i ljude oko vas. Takvu pasiju, takvu hrabrost i sposobnost imaju retki narodi, takvi smo mi Brazilici i vi Srbi, divimo vam se i osećamo vas kao istinsku braću, vi ste heroji za svaki respekt. Srećan sam što sam ovde, što sam vas upoznao i uvek ću se rado vraćati, možda sledeći put kao borac“ – rekao je Renan Barao bivši UFC šampion u bantam kategoriji koji je držao jedan od najdužih pobedničkih nizova u istoriji MMA sporta - 32 uzastopne pobede. Dok je bio svetski UFC prvak bio je rangiran u najbolja 3 "pound for pound" borca i smatran je jednim od najboljih MMA boraca na planeti.

Barao je proteklih nedelju dana trenirao sa srpskim borcima, uoči SBC Revenge 27! i pomogao im savetima, tehnikama i sparinzima, među njima bio je i mladi srpski as Duško Todorović koji UFC debi ima 21. marta u O2 Areni u Londonu.

„U jeku otkaza sportskih događaja širom sveta, od najmanjih do najvećih manifestacija, vi ste našli modul da se MMA spektakl u Vrbasu ipak održi, našli ste način da nas okupite, da nam date vrhunske uslove za rad kako bi u punoj snazi i spremnosti ušli u oktagon i pokazali sve što ovaj sport krasi“ – rekao je Fabio Maldonado, cenjeni profesionalac iz Brazila koji je delio borilišta sa najvećim imenima MMA sporta kao što su Fedor Emelianenko, Stipe Miočić, Kvinton Džekson.

U Vrbasu Maldonado će se boriti protiv eksplozivnog nokautera iz Londona, Pelua Adetole.

„Ovaj put neće biti publike, svi ćemo se susresti prvi put u životu sa takvom okolnošću, ali šta je tu je, važno je da se borbe održe. Prvi put sam u Srbiji, vratiću se ponovo sigurno. Zamislite kakav bi samo bio revanš meč u vašoj čuvenoj beogradskoj Areni između Fedora i mene, voleo bi taj revanš ovde. Znam da on voli Srbiju, ja volim Srbiju, a od njega sam izgubio posle teške borbe u Moskvi, koja je mogla biti presuđena i u moju korist. To bi bio sigurno spektakl za nezaborav“ – istakao je Maldonado.

Do pre dva meseca UFC šampion Brazilac Junior "Baby" Albini u tišini sportske hale u Vrbasu odmeriće snage sa albanskim nokauterom sa austrijskom adresom, Dritanom Barjamijem.

„Dok borba bude trajala zamišljaću kako provjeva taj navijački eho i koji me nosi na putu do pobede. Ponovo sam u Srbiji, ponovo na SBC sceni, osećaj je fantastičan, energija sjajna i ništa je ne može narušiti“ – zaključio je Albini.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track