Plivač Velimir Stjepanović brži od Felpsa

Plivanje

Plivač Velimir Stjepanović brži od Felpsa

Ostali sportovi -
Mladi srpski plivač Velimir Stjepanović pobedio je u svojoj kvalifikacionoj trci na 200 metara delfin stilom rezultatom 1:54,99 što je novi državni rekord!

Mladi srpski plivač Velimir Stjepanović pobedio je u svojoj kvalifikacionoj trci na 200 metara delfin stilom rezultatom 1:54,99 što je novi državni rekord! Stjepanović je u ukupnom plasmanu zauzeo treće mesto, iza Dinka Jukića iz Austrije (1:54,79) i Amerikanca Klerija Tajlera (1:54,96).

Ono što je posebno zanimljivo to je da je srpski plivač bio brži od slavnog Majkla Felpsa, koji je kvalifikacije završio kao četvrti sa rezultatom 1:55,53! Polufinale je na programu večeras, od 21:32 po našem vremenu.

O Velimiru Stjepanoviću, malo se šta zna. Mladi Srbin sa ponosom ističe poreklo i kaže da se iako živi u Dubaiju oseća pripadnikom našeg naroda.

Na Olimpijskim igrama mladih, popularnom EJOF-u, uspeo je da 2009. osvoji zlato u trci na 100 metara delfin stilom. Do srebra je doplivao u nadmetanju na 100 metara slobodnim stilom. Učestvovao je na Olimpijskim igrama mladih u Singapuru sledeće godine, a kao 16-godišnjak je u bio drugi na 100 metara slobodno i treći na 100 delfin.

Naš olimpijski komitet ga je na kraju te godine proglasio najboljim mladim sportistom Srbije. Uspesi su potom počeli da se ređaju. Dvostruki je juniorski prvak Evrope, a u seniorskoj konkurenciji bio je peti u disciplini u kojoj se i sada nadmeće, 200 metara delfin. A njegov današnji rezultat iz kvalifikacija, 1:54,99 - toliko je dobar da bi mu doneo četvrto mesto na prošlogodišnjem šampionatu planete u Šangaju.

http://www.youtube.com/watch?v=zD7aaZumdJs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track