PRVI PUT U ISTORIJI PRED PRAZNIM TRIBINAMA: Fajteri ne mare za virus, mlatili se za sve pare!
Foto: AP/Tom Szczerbowski

UFC FAJT-NAJT

PRVI PUT U ISTORIJI PRED PRAZNIM TRIBINAMA: Fajteri ne mare za virus, mlatili se za sve pare!

Ostali sportovi -

Brazilija Iako svetska zdravstvena organizacija preporučuje
što manje kontakta, MMA borci nisu mnogo marili za taj savet.

Svi u ovo doba virusa preporučuju međusobnu razdaljinu od bar 1,5 metara i što manje kontakta, a UFC borci se mlate za sve pare!

U Braziliji je, bez obzira na pandemiju, održan UFC fajt-najt 170, prvi put u istoriji ovog MMA takmičenja pred praznim tribinama, ali je gledanost ovog događaja preko kablovskih operatora bila ogromna.

foto: Profimedia

Najave i kompletna procedura bila je takva kao da su tribine prepune. U glavnoj borbi večeri Brazilac Čarls Oliveira savladao je Kevina Lija. Oliveira je prisilio rivala da se preda, u čemu je inače majstor jer je ovo 14. put da trijumfuje na ovakav način. Brazilac se lansirao u vrh kategorije i zatražio je da se bori s pobednikom meča između Nurmagomedova i Fergusona.

Atraktivnu pobedu u velter kategoriji zabeležio je domaći takmičar Žilbert Burns, koji je zemljaka Damijana Maju pogodio snažnim levim krošeom negde na polovini prve runde, a ubrzo je sudija morao da prekine meč. Još kraće trajala je borba Renata Moikana i Damira Hadžovića, koji je poreklom iz BiH. Posle samo 44 sekunde Moikano je „udavio“ rivala, a kasnije je umalo došlo do incidenta kad je Brazilac nešto pričao Hadžoviću dok je ovaj ležao na podu.

foto: AP/Jose Juarez

Džoni Voker, Brazilac oko koga se digla velika prašina, prilično je razočarao. U meču teške kategorije Ukrajinac Nikita Krilov, zvani Miner, kontrolisao je dešavanja u oktagonu i vredno beležio bodove koji su mu na kraju doneli trijumf odlukom sudija.

Kurir / P. G.

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track