Drugi poraz odbojkašica, četvrtfinale sve dalje

Odbojka

Drugi poraz odbojkašica, četvrtfinale sve dalje

Ostali sportovi -
Posle još jednog slabog izdanja izabranice selektora Zorana Terzića izgubile i od Južne Koreje 1:3
1 / 9 Foto: Dado Đilas

Aktuelne evropske šampionke nisu na dobar način počele olimpijski turnir. Srpske odbojkašice izgubile su u prvom kolu od Kine, a šansu za popravni izabranice selektora Zorana Terzića imale su protiv Južne Koreje, ali ih je poraz od 1:3 (12:25, 16:25, 25:16, 21:25) udaljio od plasmana u četvrtfinale Igara u Londonu.

Gotovo savršenim servisima igračice sa Dalekog istoka potpuno su poremetile planove evropskih šampionki. Bez četiri odbojkašice koje su bile sastavni deo ekipe koja je osvojila titulu na kontinentalnom prvenstvu, reprezentacija Srbije delovala je toliko nemoćno da je čak i selektor Terzić nemo posmatrao zbivanja u prvom setu, koji je okončan tako što je Srbija osvojila svega 12 poena.

Tim deluje umorno nema u njemu energije, što pokazuje i početak drugog seta u kom Južnokorejke na prvom tehničkom tajautu vode 8:4. Ni taj aut selektora Terzića, nije dao rezultat, Srbija na polovini drugog seta ima zaostatak od osam poena 5:13. Ništa ne ide. Na drugom tehničkom tajm autu Koreja vodi 16:7.

Posle drugog tehničkog tajm auta počelo je da se igra poen po poen, ali su Korejke taj deo igre lako privele kraju i posle 25:16 imaju prednost od 2:0 u setovima.

Posle šest poena u trećem setu, Srbija po prvi put ima prednost 4.2 u trećem setu, Korejski selektor odmah traži minut odmora. Posle minuta odmora rivalke Srbijeuspevaju da izjednače na 7:7, a potom na tehničkom tajm autu i vrati prednost.

Napad deluje sve sigurnije, a Srbija posle napada Sanje Starović ima dva poena prednosti 11:9 u trećem setu. Nedaju se Korejke, igra se poen po poen, ali je prednost na strani srpskog tima 14:11 pre tajm auta rivala. Budi li se Srbija suočena sa porazom? Na drugom tehničkom taj autu naš tim ima najveću prednost 16:12.

Uspele su! Najbolje srpske odbojkašice konačno igraju onako kako selektor i navijači znaju da mogu. Osvojen je prvi set 25:16 i vođstvo Južne Koreje sada je smanjeno na 2:1. Idemo u četvrti set, nema stajanja.

Početka trećeg seta ne obećava. Korejke su stekle prednost od 6:3 na tehnički tajm aut otišle sa dva poena viška, a prednost i dalje čuvaju 9:8. Igra našeg tima je bolja nego u prva dva seta, ali i dalje ne uspevamo da napravimo seriju od nekoliko poena. Dobra igra u polju donela nam je prednost od 11:10 i naterala klupu Južne Koreje da zatraži tajm aut. Možemo li do petog seta?

Pri rezultatu 13:12 za sudija u stolici je opreinačio odluku i posle asistencije poen dodeli rivalu. Čini se da će ovaj set biti najdramatičniji, jer nijedna od ekipa ne uspeva da napravi osetniju prednost. Korejke na drugi tehnički tajm aut u četvrtom setu idu sa dva peona "viška" 16:14.

Ponovo dekoncentracija u igri našeg tima. U dve akcije igračice se ne razumeju i Korejke vode 15:18. Igra se poen po poen i pa rivalke Srbije u završnicu seta ulaze sa prednošću 21:19. Novi tajm aut. Situacija postaje sve teža. Protivnik je na dva poena od pobede i selektor Terzić traži tajm aut.

Kraj četvrtog seta, 25:21 srpske odbojkašice doživele su i drugi poraz u prvoj fazi Olimpijskog turnira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track