ODBILI DA ODU U KARANTIN: Srpski sportisti vraćeni s granice
Foto: Printscreen, Starsport

Pravila Odbili da odu u karantin

ODBILI DA ODU U KARANTIN: Srpski sportisti vraćeni s granice

Ostali sportovi -

Košarkaši Dejan Borovnjak, Andrija Bojić i Strahinja Jovanović i odbojkašica Marija Zelenović nisu hteli u karantin u Moroviću

Košarkaši Voluntarija Dejan Borovnjak i Andrija Bojić, košarkaš Steaue Strahinja Jovanović i odbojkašica ovog kluba Marija Zelenović pretrpeli su pravu golgotu na granici sa Srbijom.

Oni su od tri sata ujutro čekali da uđu u zemlju, ali pošto su odbili da idu u karantin u Moroviću, morali su da se vrate u Rumuniju. Oni su odbili taj predlog srpskih vlasti jer, kako kažu, imaju prebivalište u Srbiji. - Oko tri smo se taksijem dovezli do rumunske granice. Prešli smo bez problema i čekali da se otvori naša granica kako bismo se uputili ka stanovima za samoizolaciju koje su nam porodice već pripremile. Sanitarni inspektor nam je saopštio da je to jutro promenjena odluka i da moramo u karantin u Morović. Mi smo to odbili jer smo državljani Srbije sa prebivalištem u našoj zemlji. Čitav dan smo čekali da se situacija reši, zvalo nas je mnogo ljudi, pomogli su i ljudi ovde, ali rešenja nema. Koliko je sve čudno, pokazuje i podatak da su Jovanovića već zvali da provere da li je došao na adresu u Srbiji - kaže Dejan Borovnjak.

Nekadašnji košarkaš Partizana u dahu nastavlja. - Pitali su nas šta smo dosad čekali. Pa liga nam je tek juče završena, nismo mogli ranije da krenemo.

Na pitanje šta sada, Borovnjak kaže. - Pojma nemam. Rešili smo da se peške vratimo u Rumuniju, blizu granice je grad, pa da vidimo šta nosi novi dan. Ako se nešto ne promeni, ostaćemo ovde do daljeg.

M. N.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track