VANJA GRBIĆ IZ KARANTINA POSLAO VAŽNU PORUKU: Nemojmo biti tvrdoglavi, budimo odgovorni, ostanimo kod kuće (VIDEO)
Foto: Saša Pavlić

VIRUS KORONA

VANJA GRBIĆ IZ KARANTINA POSLAO VAŽNU PORUKU: Nemojmo biti tvrdoglavi, budimo odgovorni, ostanimo kod kuće (VIDEO)

Ostali sportovi -

Jedan od najboljih srpskih i evropskih odbojkaša svih vremena, Vladimir Vanja Grbić govori o svom iskustvu sa korona virusom.

Srčani sportista, za televiziju "Arena sport" rekao je da je u Srbiju ušao samo nekoliko sati pre proglašenja vanrednog stanja. U izolaciji se nalazi od 15. marta.

foto: Starsport©

On ističe da sport nije najvažnija stvar na svetu ali da može mnogo da pomogne svojim načelima i osnovama. Žali što se veliki broj ljudi ne ponaša u skladu sa preporukama nadležnih, odnosno što se ne ponaša odgovorno prema ljudima u svojim okolini. O tome nas uči sport, da budemo deo tima, da razmišljamo o grupi a ne o nama pojedinačno.

foto: Shutterstock

Uputio je i izuzetno bitan savet svim roditeljima na koji način mogu da aktiviraju svoju decu tokom vanrednog stanja. Takođe, imao je poruku i za najstariju populaciju.

"Ovo nije virus koji može da se preleži 'na nogama', neću da pričam o onome što je bilo. Imam mnogo prijatelja Italijana... Nemojmo biti tvrdoglavi, budimo odgovorni, ostanimo kod kuće", poručuje Vanja Grbić.

(Kurir sport, Arena sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track