Odbojkaši: Nije nam trebao četvrti set

Odbojkaši posle pobede

Odbojkaši: Nije nam trebao četvrti set

Ostali sportovi -
U trećem setu smo propustili da dobijemo 3:0, ali, dobro smo odreagoval i brzo se vratili. Važna je pobeda, naravno, sa pobedom ulazimo u sledeći meč i to je najvažnija činjenica. rekao je Kolaković

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković posle pobede protiv Tunisa (3:1), prve na Olimpijskom turniru u Londonu, rekao je da je propuštena prilika za maksimalan trijumf, ali da je zadovoljan reakcijom nakon izgubljenog seta.

"U trećem setu smo propustili da dobijemo 3:0, ali, dobro smo odreagovali i brzo se vratili. Važna je pobeda, naravno, sa pobedom ulazimo u sledeći meč i to je najvažnija činjenica. Slede nam još tri duela iz kojih nam je potrebna jedna pobeda za četvrtfinale, prvi rival su Nemci, oni još nisu igrali sa Amerikancima, pa nije izvesno da li je to odlučujući meč. Ipak, suština je da nam je protiv njih pobeda neophodna", rekao je Kolaković.

Kapiten Srbije Bojan Janić naglasio je da su utakmice protiv slabijih rivala kao što je Tunis, još u jutarnjem terminu najteže.

"Svi bismo radije igrali svaki dan sa Brazilom ili Rusima, nego ovakve utakmice kad se protivnik uspava, pa se ođednom probudi. Svi smo naravno srećni zbog prve pobede, ali, već se okrećemo Nemcima. Oni su ozbiljan rival, tradicionalno nam ne leže, ali, mi smo posle meča sa Amerikancima koji smo odigrali loše ušli u ritam. Dobro je što smo ustali u šest, dva sata putovali, to će nam protiv Nemaca sa kojima igramo u istom terminu biti prednost", rekao je Janić.

Uroš Kovačević je bio malo razočaran što je izgubljen treći set, ali kako je naveo, važna je pobeda.

"Napravili su nam problem u trećem setu, jer nismo navikli sa njima da igramo na visok rezultat. Sad sledi Nemačka, ekipa za respekt, izbacili su Kubu u kvalifikacijama, ali dobili smo ih pre dve godine, mislim da smo kvalitetniji i nadam se pobedi", poručio je Kovačević.

Sa njim se složio i Mihajlo Mitić:

"Opustili smo se u trećem setu, ali važna je pobeda. Dobro je što nas to nije koštalo. Nemci su jaki, igrali su finalni turnir Svetske lige, bili su drugi u Bugarskoj. Ipak, verujem u pobedu", istakao je Mitić.

Odbojkaši Srbije odmah posle meča uputili su se u Olimpijsko selo, a popodne će uživo bodriti rukometaše u izuzetno važnom meču protiv Hrvatske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track