SLAVNA ATLETIČARKA ZA KURIR: Šetam hodnikom, a bila sam šampionka Evrope na 800 metara
Foto: Atletski savez Srbije

#ostanikodkuće

SLAVNA ATLETIČARKA ZA KURIR: Šetam hodnikom, a bila sam šampionka Evrope na 800 metara

Ostali sportovi -

Vera Nikolić (71) ne krije da joj teško pada zatvoreni prostor, ali se i miri s činjenicom da tako mora biti tokom perioda izolacije

Zdrava i pametna glava, to nam treba u ovim danima. Bez obzira na broj godina, bez obzira na bilo šta drugo. Baš tako razmišlja i Vera Nikolić (71), naša legendarna atletičarka, dvostruka prvakinja Evrope na 800 metara.

Prvo, kao što je i red, pitamo Veru kako je sa zdravljem i kako provodi vreme između četiri zida, bez mogućnosti da prošeta ulicama njenog Kruševca.

- Sa zdravljem sam odlično, ali ovako nisam baš sjajno. Psiha mi kaže da nisam srećna što sam zatvorena. Toliko treninga i takmičenja je iza mene, a sada sam suočena da šetam hodnikom u zgradi koji pređem u 25 koraka. Ipak, sve prihvatam jer znam da moramo da prođemo taj put. S druge strane, baš sam ispunjena jer smo muž i ja u prvih pet-šest dana očistili i sredili sve u kući - u dahu je počela razgovor za Kurir Vera Nikolić.

Deluje da se dobro snalazite...

- Lakše bi bilo da ima sporta. Saosećam sa narodom u Italiji, Španiji, Americi... Tužna priča koja nas je sve snašla. Kao sportista sam imala jednu filozofiju i nju sad primenjujem - kad ne možeš na nešto da utičeš, nastavi dok ga ne prevaziđeš. Iskreno, najteže mi je od pet do sedam, sporo ide vreme. Onda dođe „Slagalica“, neki film, pa na spavanje.

Šetnja vam najviše nedostaje?

- Sve deluje sablasno i duboko žalim što penzioneri nisu dobili malo više vremena da provedu napolju. Ja sam verovatno mogla to da sredim imajući u vidu da imam dva ugrađena stenta i da mi šetnja treba. Ali kako svima, tako i meni. Solidarišem se maksimalno. Nismo mogli ni da sanjamo, a snašlo nas je sve ovo.

Kako se snalazite za nabavku?

- Ćerka nam donese do vrata to što nam treba. Novine, hleb... Najteže mi je što ne mogu da stisnem i izgrlim svoje unuke, ali moram da izdržim. Volela bih i do frizera, da se malo ošišam, ofarbam, ali ne može. Mogu i sama da operem svoju glavu.

Čudan smo narod

DA MORAMO NAPOLJE, SVI BISMO TRČALI U KUĆU

Kako reagujete na svakodnevne apele da se ostane kod kuće, odnosno na činjenicu da određen broj ljudi to nikako ne poštuje?

- Mi smo malo čudan narod. Da su nam rekli da svi moramo da budemo napolju, čini mi se da bismo svi trčali u kuću.

(Kurir.rs / Gojko Filipović / Foto:Atletski savez Srbije)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track