Slovenac poništio gol i doneo pobedu Hrvatima

Španci se žalili FINA

Slovenac poništio gol i doneo pobedu Hrvatima

Ostali sportovi -
U poslednjem trenutku utakmice Ivan Perez Vargas je šutirao ka golu Hrvatske za izjednačenje, a linijski sudija pokazao je da je lopta uz zvuk sirene prešla zamišljenu liniju, što Slovenac Margeta nije uvažio

Reprezentacija Španije žalila se Svetskoj vaterpolo federaciji (FINA) zbog poništenog gola u porazu od Hrvatske sa 7:8 u 2. kolu Olimpijskih igara u Londonu, preneli su svetski mediji.

U poslednjem trenutku utakmice Ivan Perez Vargas je šutirao ka golu Hrvatske za izjednačenje, a linijski sudija pokazao je da je lopta uz zvuk sirene prešla zamišljenu liniju. Glavni sudija utakmice, Boris Margeta iz Slovenije, međutim nije priznao pogodak.

Vargas je posle meča kazao da je neverovatno da u 21. veku sudije nisu iskoristile tehnologiju da provere da li je bio pogodak.

"Bio sam blizu i video sam da je gol. Čak sam počeo da se radujem... Na televiziji sam kasnije, takodje, video da je bio gol. Osećam se frustrirano jer je odluka sudija velika predrasuda protiv nas i nije poštena. Zaista je žalosno da u 21. veku nisu koristili tehnologiju da provere da li je bio gol", rekao je Vargas.

Posle sporne situacije španski selektor Rafael Agilar Morilo došao je do sudije Margete i pokazao mu da pogleda snimak šuta koji se prikazaivao na velikom ekranu pored bazena. U tom trenutku oko 5.000 gledalaca na tribinama je skandiralo "gol, gol" i "Španija, Španija".

"Trebalo je da se konsultuje sa linijskim sudijom koji je pokazao da je bio gol. Na Olimpijskim igrama postoje linijske sudije samo da bi gledale gol-liniju, a u ovom slučaju on nije ni konsultovan", istakao je selektor Španaca.

Posle dva kola Hrvatska ima dve pobede u Grupi A, dok Španija sada ima pobedu i poraz. U toj grupi takmiče se još Italija, Grčka, Australija i Kazahstan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track