BIVŠI EVROPSKI ŠAMPION ZA KURIR: Zezam KRIZU, plivam na suvo, pa igram igrice
Foto: Privatna Arhiva

DELFIN u izolacij

BIVŠI EVROPSKI ŠAMPION ZA KURIR: Zezam KRIZU, plivam na suvo, pa igram igrice

Ostali sportovi -

Sve je lakše uz društvene igre S devojkom sam u izolaciji, vrtimo ukrug karte, „čoveče, ne ljuti se“, sudoku, „riziko“, kaže sjajni srpski plivač Velimir Stjepanović

Srpski plivač Velimir Stjepanović s početkom izolacije pokazao je kako kod kuće pliva na suvom i tako izmamio osmeh na lice svima koji su taj snimak videli. Danas, danima i nedeljama kasnije, i dalje je u izolaciji, a za Kurir priča kako provodi dane. - Trudim se da uradim svašta u toku dana. Kad mi nešto dosadi, pređem na drugu stvar i tako vrtim ukrug svaki dan. Da li je to kuvanje, raspremanje stana, gledanje televizije, igranje igrice ili spavanje preko dana, ono što ostaje jeste da treniram svaki dan po dva puta na suvom.

foto: Privatna Arhiva

Jesi li sam u izolaciji ili imaš društvo? - S devojkom sam u izolaciji, imamo „čoveče, ne ljuti se“ i „riziko“, ali to nije baš igra za dvoje. Često i karte, naravno. Imamo puzle, pa i njih slažemo, malo sudoku... I tako ukrug, snalazimo se da nam ne bude dosadno.

S devojkom je sigurno lakše, ali da li ti ipak teško pada izolacija? - Da. Baš mi nedostaje bazen i druženje, ali trudim se da ostanem pozitivan i da gledam šta mogu da uradim, a ne šta ne mogu. Trudim se da idem dan po dan i da ne razmišljam previše o budućnosti.

foto: Privatna Arhiva

Obezbedio si učešće na Olimpijskim igrama, koliko je loše ili dobro to što su odložene? - Nije idealno ni za jednog sportistu. Mislim da je fer što su odložili, ljudi će imati više vremena da se kvalifikuju. Mislim da je to najbolje za mlađe generacije, koje su blizu granice da uzmu A normu. Sad imaju još jednu godinu da pokušaju, a dobro je i za one koji su možda imali problem s povredama.

foto: Privatna Arhiva

Dubai na vezi Porodica u karantinu 24 časa dnevno

Veljina porodica je u Dubaiju i baš oni mu najviše nedostaju. Kontakt je tu, pa naš as zna i sve aktuelnosti iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. - Stalno se čujem s bratom i roditeljima u Dubaiju da vidim kakva je situacija. I oni su sad uveli dve nedelje karantina od 24 časa dnevno - kaže Stjepanović, a na pitanje zna li nekoga ko je inficiran ili preminuo od koronavirusa, kratko odgovara: - Hvala bogu, ne!

foto: Privatna Arhiva

Kurir / Gojko Filipović

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track