DA LI ĆE SVE UŠI BITI NA BROJU: Tajsonu nude milion da boksuje, Holfild poručuje da će onda i on u ring (VIDEO)
Foto: Printscreen

KAD SE DEDE DOHVATE

DA LI ĆE SVE UŠI BITI NA BROJU: Tajsonu nude milion da boksuje, Holfild poručuje da će onda i on u ring (VIDEO)

Ostali sportovi -

Odlazak Majka Tajosna u penziju označio je mirniji period u svetu boksa. Borbi je bilo i biće, ali nijedna nikad nije prišla blizu onome što je legendarni bokser priređivao.

Svesni su toga svi oni koji vole "plemenitu veštinu", pa i oni koji je vode. Zato su valjda jedva dočekali one snimke od pre nekoliko dana na kojima se vidi da Tajson (53) i dalje ima eksploziv u rukama, a ni kretanje mu nije loše, kako bi se moglo očekivati. Vratio je prepoznatljivu liniju, mišići su ponovo i te kako vidljivi, a sve to je bio znak da mu se pred nosom mahne hrpom zelenih novčanica.

foto: Profimedia

Milion dolara ponuđeno je Tajsona ako prekine penziju i odradi egzibicionu borbu u humanitarne svrhe sa Soni Bil Vilijamsom (34) nepobeđenim novozelandskim ragbistom, koji je dobio svih sedam borbi (tri nokautom) u bokserskoj karijeri, ali koji od 2015. godine nije odradio nijedan meč. Šta će na sve reći Gvozdeni Majk ostaje da vidimo, ali zato već znamo da još jedan vremešni borac želi da se vrati među konopce. I to Tajsonova rak-rana Ivander Holifild (57).

- Šampion se vraća! Želim da objavim da se vraćam u ring. Boriću se u egzibicionim mečevima u velike i važne svrhe - poručio je Holifild.

foto: Printscreen

Ovo se može protumačiti i kao rukavica u lice Tajsonu, koga je Holifild dva puta dobijao. Najpre u novembru 1996, nokautom u 11. rundi, a onda ponovo, samo sedam meseci kasnije, u jednom od najčuvenijih mečeva u istoriji.

Tada je Tajson odgrizao parče uha Holifildu, a Ivander je to prokomentarisao "peckajući" rivala.

- Bilo je jasno da me se plaši. Kada sam se u mladosti tukao sa bratom, ugrizao bih ga i pobegao. Isto je bilo tada sa Tajsonom, bio je to najlakši način da izbegne borbu - objasnio je Holifild. A šta će se desiti ukoliko se zaista obojica vrate u ring, kakvih ćemo se još izjava naslušati, ne možemo ni da naslutimo. Možemo samo da se nadamo da će i jedan i drugi završiti mečeve sa ušima i ostalim organima koji se mogu odgristi na broju.

(Gojko Filipović)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track