RUKOMETAŠI DOBILI SELEKTORA STRANCA, MILOSAVLJEVIĆ PORUČUJE: Potrošili smo naše, valjda ćemo njega pustiti da radi
Foto: Starsport©

španac vodi orlove

RUKOMETAŠI DOBILI SELEKTORA STRANCA, MILOSAVLJEVIĆ PORUČUJE: Potrošili smo naše, valjda ćemo njega pustiti da radi

Ostali sportovi -

Rukometaši Srbije imaju novog selektora. Prvi put u istoriji na klupu Orlova sešće jedan stranac - poznati španski stručnjak Toni Đerona!

Misija harizmatičnog Katalonca biće da popravi sliku našeg nekada trofejnog sporta, odnosno da pokuša da oživi igru u kojoj smo nekada bili velika sila. Konkretan potez je povučen, Đerona će sesti na vruću klupu Srbije, ali je galvno pitanje hoće li i u kolikoj meri uspeti nešto da popravi. Tim koji je na poslednja dva velika takmičenja zauzeo 18. i 20. mesto sigurno neće biti lako voditi.

foto: Starsport©

Naš proslavljeni reprezentativac Žikica Milosavljević kaže za Kurir da je očigledno došlo vreme za stranca na mestu selektora, ali i postavlja neka veoma važna pitanja.

- Potrošili smo ljude iz 70-ih, 80-ih, 90-ih i sad treba videti hoćemo li ga istrpeti neko vreme ili ćemo i njega da potrošimo. Da li ćemo ga pustiti da pravi piramidu, koju svako može da naparvi, kao što je trebalo da pustimo naše stručnjake, ili ne. Peruničić, Perić, Matić... oni nisu imali vreme i kontinuitet u radu koji su neophodni. Moramo da vidimo hoće li to dobiti novi selektor - kaže nam Milosavljević, pa dodaje:

toni đerona
toni đeronafoto: Pritnscreen Youtube

- Španski stručnjaci su sada popularni jer im klubovi imaju dobre rezultate, ali treba videti šta se dešavalo i gde u bili kad nisu imali timove. I to nešto pokazuje. Mnogo stvari mora da se pogodi da bi se došlo do rezultata, a dokazano je da novac ne igra veliku ulogu ako se energija ne sastavi.

foto: EPA

Sličan stav ima i zvanično najbolji rukometaš Evrope Petar Nenadić, igrač koji nije igrao za Srbiju na poslednjem velikom takmičenju.

- Tonija znam iz Barselone gde je bio pomoćnik kada sam igrao. Treba mu dati odrešene ruke, svakom je neophodan period adaptaicije. I struka i javnost moraju da budu strpljivi. Ne radi se tu samo o prvom timu, nego i junniori i kadeti treba da uđu u sistem rada - kaže Nenadić i dodaje da će se odazvati pozivu selektora ukoliko ga dobije:

- Videćemo da li sam u njegovim planovima, ako me bude zvao tu sam.

LIČNA KARTA TONI ĐERONA

Datum rođenja: 31. jul 1973.

Mesto rođenja: Tortosa (Španija)

Karijera:

Katalonija 1997-98

Barselona (mladi) 1999 - 2004

Barselona (pomoćnik) 2004 - 2008

Barselona B 2008 - 2014

El Džaiš 2015 - 2017

Tunis 2017 - 2020

Šartr MHB 2019

(Gojko Filipović)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track